News Flash:

Alina Bica, sub control judiciar

16 Iunie 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica
Alina Bica va fi judecata sub control judiciar in dosarul despagubirilor ilegale de la ANRP, a hotarat, luni, definitiv, instanta suprema.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, luni, contestatia procurorilor DNA fata de controlul judiciar dispus in cazul Alinei Bica pe 10 iunie. Decizia este definitiva.
Insa, pe numele Alinei Bica mai este emis un mandat de arestare la domiciliu, motiv pentru care fostul procuror sef va ramane in continuare acasa.
Judecatorii de la instanta suprema au inlocuit, pe 10 iunie, arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, in dosarul cunoscut sub numele de "Bica 1".
ICCJ a decis cercetarea sub control judiciar a tuturor inculpatilor din dosarul "Bica 1". Este vorba despre George Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Emil Nutiu, Crinuta Dumitrean, Remus Virgil Baciu, Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu si Stelian Gheorrghe.
In dosarul "Bica 1", fosta sefa a structurii din Ministerul Public a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Aceasta cauza a fost disjunsa din prima, ea fiind acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si ca ar fi comis infractiunea de abuz in serviciu in cazul lui Videanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005612 (s)