News Flash:

Alina Bica a fost suspendata de CSM din magistratura

24 Noiembrie 2014
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni suspendarea Alinei Bica din functia de procuror-magistrat si incetarea activitatii la DIICOT, dupa ce aceasta a fost arestata preventiv.
"Sectia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din functia de procuror, pana la solutionarea definitiva a cauzei, a Alinei Bica, ca urmare a arestarii preventive si de asemenea Sectia pentru procurori a decis incetarea la DIICOT a activitatii Alinei Bica, la cererea ei si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unitate de unde a provenit la momentul accederii in DIICOT, respectiv decembrie 2004", a declarat luni Gheorghe Muscalu, vicepresedinte al CSM.
Muscalu a mai anuntat ca Ministerul Justitiei a solicitat vineri CSM un aviz pentru demararea procedurilor de suspendare a Alinei Bica din functia de procuror sef al DIICOT, insa CSM nu a luat in discutie aceasta solicitare, deoarece numai presedintele Romaniei trebuie sa se pronunte in acest caz.
Pe perioada suspendarii, Alina Bica nu mai este magistrat si nu isi poate desfasura activitatea la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar daca va fi condamnata definitiv, atunci ea va fi exclusa din magistratura.
Alina Bica si-a depus demisia din functia de procuror sef al DIICOT si procuror DIICOT, dupa ce a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, intr-un dosar in care este acuzata de DNA de abuz in serviciu in legatura cu retrocedarea unui teren in Capitala. AGERPRES.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006634 (s)