News Flash:

Alimentele care te scapa de colacei

3 Octombrie 2013
1765 Vizualizari | 0 Comentarii

Grasimea depozitata pe talie este cel mai greu de dat jos si pentru a scapa de ea este nevoie de multe ore de exercitii fizice si totodata de o alimentatie cat se poate de echilibrata.


In ciuda faptului ca exista o serie de exercitii de doar 8 minute pe zi care te ajuta sa scapi de colacei in timp record, este indicat sa stii si ce anume trebuie sa mananci pentru a favoriza arderea grasimii.


Pe langa alimentele indicate pentru arderea grasimii nedorite si a exercitiilor destinate acestui lucru, este imperativ sa cunosti momentele zilei in care trebuie consumate aceste alimente si sa nu uiti unul dintre cele mai importante lucruri necesare intr-o curade slabire: odihna cat cuprinde.


Asadar, iata ce alimente trebuie consumate, pentru a favoriza eliminarea colaceilor si cand anumte trebuie consumate:

Dimineata (pana in ora 10 maxim)

Ouale


Ouale inca isca dezbateri aprinse in randul medicilor si a nutritionistilor. Unii spun ca ar trebui macat cel mult un ou pe saptamana, altii sustin ca un ou pe zi este bun pentru organism. Insa cele mai recente studii publicate pe WebMD arata ca oul tine mai mult de foame, pentru ca este mai bogat in proteine si se digera mai greu. Asadar, un ou de dimineata ofera senzatia de satietate, motiv pentru care nu vei da iama in biscuiti la ora 10.00.

Friptura de vita


Consumul de carne rosie este recomandat sa fie cu masura. Dar friptura din carne rosie nu face intotdeauna rau taliei. O bucata de carne vita are aproximativ tot atatea grasimi cat are o bucata de piept de pui. La fel ca ouale, si carnea rosie este bogata in proteine, motiv pentru senzatia de satietate va persista si vei manca mai putin. Portia ideala de friptura pentru fiecare consta intr-o bucata de marimea palmei fiecaruia.


Porcul


Cand vine vorba de reputatie proasta, porcul este in fruntea clasamentului. La cat de des se mananca in exces carnea de porc, nici nu-i de mirare ca a ajuns pe lista neagra a nutritionistilor. Insa o bucata de carne de porc din zilele noastre este cu 31% mai slaba decat era in urma cu 20 de ani, motiv pentru care devine treptat o sursa tot mai buna de proteine, similara cu vita. Atentia, insa, si aici! O bucata mai mica decat palma este suficienta la o masa.


Pastele


Decat sa evitati pastele in curele de slabire, dar sa tanjiti dupa ele, mai bine inlocuiti produsele din faina alba cu cele din faina integrala si reduceti portile. Studii recente arata ca oamenii care mananca mai multe portii de cereale integrale pe zi au sanse mai mari sa slabeasca si sa-si mentina, dupa cura, greutatea. Evident, portia trebuie sa fie mica.


Branza


La regim, branza dietetica este cea recomandata, pentru astfel organismul primeste calciul de care are atata nevoie. Dar studiile arata ca nu ar trebui sa ne limitam doar la branza dietetica, ci si la felurile mai grase. Teoria spune astfel: corpul arde mai multa grasime atunci cand primeste suficient calciu, motiv pentru care este esential sa mancam branza, iaurt, lapte si alte lactate, chiar in timpul regimului alimentar de slabit, suplimentele de calciu nefiind o optiune viabila pentru ca nu au aceleasi beneficii.

Pranzul (doar in intervalul 12.00-14.00)


Carnea de curcan


Foarte saraca in grasimi si bogata in proteine, carnea de curcan este ideala pentru cresterea masei musculare. Combinata cu spanac si introdusa in dieta zilnica, carnea de curcan face minuni in ceea ce priveste cresterea masei musculare, daca este consumata de cel putin doua ori pe saptamana.


Carnea rosie


Carnea rosie, provenita de la vite sau de la cai sau din anumite specii de vanat, consumata sub forma de gratar, este foarte bogata in fier, creatina, vitamina B12 si proteine, adica toate elementele necesare pentru o masa musculara puternica. Carnea rosie nu trebuie insa prajita iar de preferat este sa fie indepartate toate zonele grase, inainte de preparare.


Spanacul


Spanacul este bogat in substante care previn pierderile musculare. Asa ca daca ai un program de slabit care presupune multe antrenamente ce te seaca de puterni, consuma cu incredere spanac crud, sub forma de salata, in cantitati enorme.


Oleaginoasele


Nucile, alunele, migdalele contin magneziu, zinc, potasiu, fibre, grasimi bune, proteine si vitamina E, adica toata gama de elemente necesare in timpul unul antrenament fizic si ajuta enorm la mentinerea si dezvoltarea masei musculare.


Seara (pana in ora 19.00 maxim)


Seara este indicat consumul de fructe si legume cu proprietati de ardere, dupa cum urmeaza:

Ciresele


O suta de grame de cirese au doar 50 de calorii, motiv pentru care ne putem infrupta dintr-un bol intreg chiar si seara, daca nu mancam nimic altceva. Ciresele sunt bogate in vitamine, fiind o sursa ideala de A, de complexul vitaminic B, de vitamine C, P si PP, dar si de minerale precum potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor. Totodata, ciresele sunt ideala in curele de detoxifiere, pe care putem sa le incercam 2 zile pe saptamana. Mai mult, ajuta la tranzitul intestinal, fiind depurative.


Nectarinele


Au aproximativ 40 de calorii pe suta de grame si sunt racoritoare. Sunt ideal de consumat indiferent unde am fi: la birou, pe plaja sau in masina. Daca ti-e pofta de ceva bun, in loc sa alegi un baton de ciocolata, opteaza pentru doua nectarine. De altfel, doar inlocuind dulciurile mancate zilnic cu cate o nectarina vei reusi sa slabesti.


Ardeiul gras


Ardeiul gras, desi nu este iute, contine capsaicina, o substanta care accelereaza arderile metabolice. Poate fi consumat in salata, dar si preparat la cuptor sau pe gratar, oferind un plus de gust oricarui tip de mancare. Totodata, o suta de grame de ardei gras au putin peste de 20 de calorii.


Pepenele rosu


Cu doar 30 de calorii pe suta de grame, pepenele rosu este ideal pentru oricine vrea sa slabeasca, care vrea sa se detoxifice, dar si pentru persoanele care au probleme renale, fiind un bun curatator pentru rinichi. Mai mult, sunt gustosi, desi sunt facuti din 92% apa. Asadar, mancand pepene, la orice ora din zi, putem slabi, putem scapa de toxinele din corp si ne si hidratam, aceasta ultima proprietate fiind esentiala mai ales pe timp de vara.


Fasolea verde


Pastaile de fasole verde sunt o garnitura exceptionala pentru pui si curcan, fiind insa bune de mancat si in salata. Fasolea verde este bogata in vitamine, nu contine aproape deloc grasime si are putine calorii. Totodata, este o sursa buna de fier si de fibre, motiv pentru care ajuta la digestie.


Piersicile


Au 39 de calorii pe suta de grame si sunt bogate in vitamina C, A, potasiu, fier si fibre. De altfel, o singura piersica pe zi contine doua grame de fibre, nutrienti esentiali la digestie si pentru buna functionarea a tractului intestinal. Totodata, au un efect usor laxativ, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care sufera de constipatie. Piersicile contin si betacaroten, evident de altfel prin culoarea orange pal pe care o au. Aceasta substanta te va ajuta sa obtii un bronz frumos. Iata ca ai toate motivele din lume sa te infrupti din piersici!


Prunele


Sunt aromate, pline de vitamine si contin 59 de calorii pe suta de grame. Prunele sunt o sursa buna de fibre si sorbitol, avand proprietati usor purgative. Sunt recomandate in curele de detoxifiere si de slabire.


Varza alba


Are doar 31 de grame pe suta de calorii, fiind alimentul bun de servit ca salata la aproape orice fel doi. Varza este, totodata, bogata in fibre, ajutand astfel la digestie. Mai mult, sulful continut in cantitati mari este transformat de organism in keratina, subtantaa care sta la baza sanatatii unghiilor. Asadar, in loc sa mananci un piep de pui la gratar cu cartofi, fie ei si la cuptor, mai bine servesti puiul cu un bol mare de salata de varza alba. (sursa: lyla.ro)

 


grasimea talie exercitii alimentatie echilibrata dimineata ouale porcul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007128 (s)