News Flash:

Alesii locali au votat bugetul Timisoarei pe anul 2018

25 Februarie 2018
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
buget 1

Alesii locali au adoptat in sedinta de consiliu local de vineri bugetul Timisoarei pe anul 2018, in suma de circa 1,4 miliarde de lei. 

De aceasta data si grupul social-democratilor din Consiliul Local Timisoara a fost de acord cu votarea bugetului, cu cateva amendamente, care priveau alocarea unor sume pentru efectuarea unui studiu de prefezabilitate pentru construirea unui metrou propriu-zis in Timisoara, realizarea unei fantani muzicale prevazute cu un sistem de proiectii laser sau construirea unui nou complex administrativ pe locul fostei regii de transport public, unde sa fie mutata si administratia fiscala a orasului, dar care este foarte departe de sediul primariei. Amendamentele lor au cazut la vot. 

Primarul Nicolae Robu a apreciat de aceasta data atitudinea opozitiei la votul acordat bugetului, mentionand ca "exista divergente de opinie, dar ele se pot exprima". "Dumneavoastra (consilierii PSD - n.r.) puteti sa perseverati in greseala de a sustine realizarea salii polivalente de 16.000 de locuri in comuna Giroc, eu perseverez in lupta pentru Timisoara, pentru ca eu am in spate un punct de vedere al unor arhitecti reputati", a afirmat el. 

In ceea ce priveste un nou complex administrativ, Robu a subliniat ca spatiul din actuala primarie este foarte mic, dar solutia este construirea a inca unui corp lateral, prevazut si cu o parcare subterana. "Intrucat regimul de inaltime ne permite sa ne desfasuram cat de mult vrem, se poate rezolva astfel problema spatiilor, astfel incat toti angajatii sa ramana in acelasi loc", a explicat Robu. 

Metroul ramane de asemenea pe agenda proiectelor edilului, in opinia caruia, chiar daca este vorba despre un orizont de materializare de un deceniu, "trebuie sa fim vizionari". "Timisoara, la fel ca orice alte orase de aceeasi marime din lume care au atins alte standarde de dezvoltare, va trebui sa ofere locuitorilor sai si vizitatorilor conditii de mobilitate moderne si rapide. Asa ceva nu se poate face la suprafata, nu putem construi artere cu 10 benzi, ci in subteran, cu metroul", a spus Robu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006155 (s)