News Flash:

ALERTA! Zeci de eprubete cu sange au fost gasite pe DN 14, in judetul Sibiu. A fost demarata o ancheta

29 Februarie 2016
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
eprubete sange
Directia de Sanatate Publica (DSP) Sibiu a inceput, luni, o ancheta, dupa ce zeci de eprubete cu un lichid rosu despre care se presupune a fi sange au fost descoprite, in noaptea de duminica spre luni, de un trecator, pe Drumul National 14, urmand sa fie anuntata si Politia.
UPDATE: Eprubetele cu sange gasite pe DN 14 par sa fi fost ingropate in urma cu mai mult timp

Eprubetele cu sange descoprite, in noaptea de duminica spre luni, de un trecator, pe Drumul National 14, par sa fi fost puse acolo in urma cu mai mult timp, gasindu-se inclusiv recipiente ingropate in sol, arata DSP Sibiu.
Potrivit unui comunicat transmis de DSP Sibiu, pe Drumul National 14 B, intre Medias si Blajel, "s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide si pipete, multe din recipiente fiind sparte", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Acestea se pare ca au fost ingropate in urma cu mai mult timp, gasindu-se inclusiv recipiente ingropate in sol. Pe unele exista etichete deteriorate care au numar notat cu marker sau unele coduri. O parte contin sange coagulat, o parte sange necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdata nefiind stabilita natura sangelui", arata DSP.
Conform sursei citate, au fost recoltate probe in recipiente adecvate pentu deseuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Politia Locala Blajel urmand sa le inainteze Serviciului de Medicina Legala in vederea cercetarii.
"La locatia respectiva a ramas un reprezentant al Primariei Blajel pentru supravegherea zonei, iar Garda de Mediu a contactat o firma de colectare a deseuri periculoase in vederea salubrizarii zonei. Primaria Blajel se va ocupa de dezinfectia zonei respective", mai arata DSP Sibiu.
Purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, Kristina Gaal, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca institutia pe care o reprezinta a inceput o ancheta dupa ce zeci de eprubete au fost gasite pe DN 14, intre municipiul Medias si localitatea Blajel.
"La nivelul DSP Sibiu s-a deschis o ancheta dupa ce zeci de eprubete in care se presupune a fi sange au fost descoperite de un trecator in zona Mediasului, pe DN 14. Cercetarea se va face impreuna cu reprezentanti ai Politiei Sibiu", a spus Gaal.
Potrivit acesteia, specialistii DSP urmeaza sa stabileasca daca sangele este sau nu uman. De asemenea, DSP incearca sa afle si locul in care a fost recoltat sangele.
Intrebata ce risca unitatea medicala in care a fost recoltat sangele, Gaal a spus ca nu se pot face supozitii pana cand nu se va stabili cu exactitate despre ce sange este vorba sau daca este "intr-adevar, sange”.

eprubetele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004902 (s)