News Flash:

ALERTA in randul tinerilor! Ce boli provoaca un tip de sex extrem de des practicat de tineri

15 Aprilie 2016
3530 Vizualizari | 0 Comentarii
pozitia 690

Asemenea oricarui alt tip de contact sexual, sexul anal neprotejat este o modalitate sigura de contactare a unor boli. Exista informatii si studii conform carora riscul ar fi mai mare in cazul sexului anal intrucat, in cazul in care au loc rupturi sau fisuri anale, sangele bolnav intra in contact direct cu cel al partenerului. Iata care sunt bolile pe care risti sa le iei prin sex anal:

1. Virusul Imunodeficientei Umane (HIV)
Riscul infectieie cu HIV este mai mare in cazul partenerului receptor.

2. Negi si cancer anal
Virusul Human Papiloma (HPV) poate fi luat usor prin contact sexual anal. Acest virus provoaca aparitia negilor genitali. In acest caz, poti simti piscaturi in zona anusului, iar pielea poate sa se inroseasca. Netratatati, acesti negi cresc riscul aparitiei cancerului anal. De asemenea, poti sa suferi de o inflamare a ganglionilor limfatici inghinali, sa ai dureri si chiar sa faci febra. 

3. Hepatita A
Este  o infectie virala care poate duce la aparitia icterului si a durerilor abdominale, si poate fi transmisa prin contact oral-anal.

4. Hepatita B
Virusul hepatic B se transmite prin orice tip de sex si este raspunzator de hepatita care evolueaza spre ciroza si chiar deces.  

5. Hepatita C
Virusul hepatic C se transmite mai degraba prin sange, dar nu este exclusa nici transmiterea pe cale anala. Acest virus afecteaza grav ficatul, multe dintre cazuri evoluand spre ciroza si cancer hepatic.

6. Escherichia Coli (E. Coli)
Bacteria E. Coli se transmite prin contact oral-anal, iar unele forme ale acestei bacterii duc la dezvoltarea unor infectii ale tractului urinar, precum cistite si pana la pielonefrite. Predispozitia spre aceste boli creste in momentul in care contactul anal este urmat imediat de cel vaginal.

7. Chlamydia si gonoreea
Mucoasa anala se poate infecta cu bacteriile care provoaca chlamydia si gonoreea. In cazul infectiei cu gonoree, te vei pricopsi cu sangerari ale anusului, mancarimi, eliminari de mucoasa sau chiar puroi, la care se adauga si senzatia permanenta de a defeca. Aceste simptome pot sa tina intre 5 si 7 zile si sunt extrem de neplacute. Daca te infectezi cu chlamydia, vei elimina dureros scaunul, vei sangera, vei suferi fisuri anale, vei avea dureri de cap si articulare.

8. Infectiile fungice ale anusului si rectului 
Pielea din zona este rosiatica si acoperita cu pete albe care provoaca senzatia de arsura si mancarimi, poti sa fii sigura ca ai ai fost invadata de ciuperci. 


sexul anal hepatita a hepatita b hepatita c escherichia coli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005139 (s)