News Flash:

ALERTA in Banat! Cod PORTOCALIU de inundatii, incepand de miercuri seara. Zonele aflate sub avertizare. Rauri din peste 20 de judete, vizate de cod galben, de la ora 14.00

13 Iunie 2018
1087 Vizualizari | 1 Comentarii
inundatii la Sacosu Mare

Hidrologii au emis avertizari cod portocaliu de inundatii pentru rauri din cinci judete, valabile de miercuri seara pana joi la ora 24.00. Sub cod galben de inundatii au intrat deja rauri din judete Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Cluj si Salaj.
De codul portocaliu de inundatii sunt vizate bazine hidrografice din judetele Hunedoara, Arad, Timis, Caras Severin si Gorj.

”Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”, arata hidrologii.

Avertizarile cod portocaliu sunt valabile de miercuri ora 20.00 pana joi la ora 24.00.

Sub cod galben de inundatii au intrat deja rauri din judete Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Cluj si Salaj, iar de miercuri de la ora 14.00 de codul galben vor fi vizate si rauri din judetele Cluj, Salaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timis, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomita, Brasov, Covasna si Buzӑu.

Avertizarile cod galben sunt valabile pana vineri la ora 16.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare meteorologica cod galben de instabilitate atmosferica si ploi in cantitati insemnate pentru Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, jumatatea de vest a Munteniei si in zonele de munte, valabila pana vineri dimineata.

Potrivit ANM, in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, jumatatea de vest a Munteniei si in zonele de munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Indeosebi in zona de sud-vest si in zona montana, cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metrul patrat si pe arii restranse 60 - 80 de litri pe metrul patrat.

In restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafete mici, in special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

Atentionarea ANM este valabila de miercuri de la ora 14 pana vineri dimineata, la ora 8.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

fgdfgdfgdf  | #16968
▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀█
─██─███─███─██─██─██▄█
─██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█
▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄█
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007402 (s)