News Flash:

ALERTA! Doi romani au fost rapiti!

30 Ianuarie 2015
1454 Vizualizari | 0 Comentarii
aurescu
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, vineri, ca doi cetateni romani care au fost rapiti in Nigeria pe 20 ianuarie au fost eliberati pe 28 ianuarie, fara a se plati nicio recompensa.
Seful diplomatiei a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca doi cetateni romani au fost rapiti si sechestrati in Nigeria de catre o grupare infractionala.
Cei doi romani se aflau la munca in aceasta tara.
Ministrul de Externe a spus ca nu poate da detalii despre datele personale ale celor rapiti, din ratiuni de protectie.
"Dupa verificarea operativa a informatiei din mai multe surse si dupa confirmarea faptului ca e vorba de cetateni romani. (...) In calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criza a MAE", a declarat Bogdan Aurescu.
"Dupa ce am eliminat suspiciunea initiala, care a fost cea mai serioasa si anume ca ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicala Boko Haram, am eliminat aceasta ipoteza din analiza noastra, fiind vorba de o grupare criminala, care avea ca obiectiv principal obtinerea de rascumparari pentru eliberare", a mai spus ministrul de Externe.
Acesta a precizat ca cei doi romani au fost eliberati pe 28 ianuarie.
Intrebat daca s-a oferit vreo recompensa, Aurescu a declarat: "Statul roman nu a platit nicio recompensa in acest caz". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005365 (s)