News Flash:

ALERTA! Cod galben de ninsori si viscol, in 11 judete! Informare de VANT SI POLEI, in toata tara, de joi dimineata!

11 Ianuarie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsori abundente
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori si viscol, valabila pana miercuri noapte la ora 23:00 pe raza a 11 judete din estul si sud-estul tarii.
In acelasi timp, meteorologii au ridicat avertizarea Cod portocaliu ce viza judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Vrancea.
Potrivit ANM, in intervalul orar 13:00 — 23:00, va mai ninge in cea mai mare parte a Moldovei, local in Muntenia, zona Carpatilor de Curbura, iar spre seara si la inceputul noptii si in sudul Dobrogei. In Dobrogea, estul Munteniei, sudul si centrul Moldovei, vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind si spulberand zapada.
Judetele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi. ANM precizeaza ca unele intensificari ale vantului vor fi si in Oltenia si restul Munteniei, spulberand trecator zapada.
De asemenea, incepand din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, si pana vineri la ora 10:00, va intra in vigoare o informare meteorologica de intensificari ale vantului si polei, valabila la nivelul intregii tari.
Astfel, in intervalul mentionat, la munte vantul se va intensifica treptat, cu viteze de 60 — 70 km/h, iar pe creste, cu precadere in a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie), rafalele vor depasi temporar 80 km/h, viscolind si spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in regiunile sud-estice, sudice si centrale, temporar cu viteze de 45 — 55 km/h, astfel incat zapada depusa anterior va fi spulberata.
Incepand din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge, in general, slab cantitativ in zonele de munte si local in regiunile intra-carpatice, iar spre sfarsitul noptii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) in vestul tarii, vor fi precipitatii mixte si se va produce polei. In cursul zilei de joi (12 ianuarie) in functie de evolutia meteorologica, ANM ar putea actualiza informarea meteo emisa miercuri.
In plus, meteorologii au emis o atentionare Cod galben de vreme deosebit de rece si ger, mai ales in cursul noptilor, valabila in intervalul 11 ianuarie, ora 13:00 — 12 ianuarie, ora 10:00.
In intervalul mentionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Astfel, minimele nocturne se vor situa in general intre—17 si—10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005106 (s)