News Flash:

ALERTA! Cod galben de INUNDATII in bazinele hidrografice Crisul Negru, Aries si Timis

19 Martie 2017
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie zapasda
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, duminica, o atentionare Cod galben de inundatii, valabila pana la miezul noptii, in trei bazine hidrografice de pe raza judetelor Alba, Bihor, Caras Severin si Timis.
Potrivit hidrologilor, in urmatoarele ore, se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri pe unele rauri din Transilvania si Banat, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie.
Astfel, pana la ora 16:00 fenomene hidrologice importante se vor produce pe raurile din bazinele hidrografice Crisul Negru — bazin superior (judetul Bihor) si Aries — bazin superior (judetul Alba).
De asemenea, pana la ora 00:00, pe raurile din bazinele hidrografice Timis — bazin superior si mijlociu (judetele Caras Severin si Timis) sunt posibile cresteri ale nivelurilor de atentie.
INHGA mentioneaza faptul ca aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul superior al Timisului, pe raza judetului Caras Severin.
Se ridica incepand cu data de 19.03.2017 ora 10:00 ATENTIONAREA HIDROLOGIC din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.
Atentionarea a fost transmisa de INHGA catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006095 (s)