News Flash:

ALERTA! Atacurile teroriste din Franta ar putea fi inceputul unui val de atentate in Europa

11 Ianuarie 2015
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
Atacurile comise in Franta ar putea fi inceputul unui val de atentate la nivel european, potrivit unor comunicatii ale liderilor gruparii Stat Islamic, interceptate de serviciile de informatii americane, relateaza ziarul german Bild, in editia de duminica.
Potrivit cotidianului german, care citeaza surse din serviciile de informatii americane, unul dintre aceste servicii, NSA, ar fi interceptat la scurt timp dupa atacurile din Paris comunicatii in care liderii organizatiei Stat Islamic (SI) anuntau un val de atentate in curand.
In aceste discutii, Parisul ar fi fost evocat ca semnal pentru o serie de atentate vizand alte orase europene, printre care si Roma, scrie ziarul, adaugand insa ca nu este cunoscut nici un plan concret de atac.
Serviciile americane ar dispune de informatii potrivit carora fratii Cherif si Said Kouachi, autorii atacului de la revista satirica franceza Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, ar fi avut contacte in Olanda, mai relateaza Bild.
Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia pariziana a publicatiei Charlie Hebdo, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.
In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de fratii Kouachi si de Amedy Coulibaly, trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004624 (s)