News Flash:

ALERTA! 5 simptome surprinzatoare care anunta probleme la inima

20 Ianuarie 2016
8101 Vizualizari | 0 Comentarii
durere femeie2

Inima, impreuna cu arterele care o alimenteaza, reprezinta un mecanism complex ce poate sa oboseasca sau sa se imbolnaveasca, iar atunci cand acest lucru incepe sa se intample, corpul are felul lui de a-ti spune. Iata catevasimptome surprinzatoare care anunta probleme la inima, conform Caring.com: 

1. Durere de gat
Te simti ca si cand ti-ai intins un muschi intr-o parte a gatului? Gandeste-te mai bine, mai ales daca nu dispare repede. Dupa ce au un atac de cord, unii pacienti isi aduc aminte ca observasera inainte o durere in zona gatului. De obicei, acest simptom este interpretat ca fiind altceva si nu este luat in serios. Mai ales femeile sunt predispuse la a simti asa ceva sau chiar furnicaturi la nivelul umerilor, dupa cum spune Margie Latrella, de la Centrul de Cardiologie pentru Femei din New Jersey. 

Acest lucru se intampla pentru ca nervii avariati din inima trimit semnale dureroase in susul si in josul coloanei vertebrale, ai carei nervi se extind catre gat si umeri si disconfortul radiaza. Acest tip de durere nu va trece cu gheata, caldura sau masaj.

2. Probleme sexuale
Daca un barbat are probleme in a avea sau a mentine o erectie, se poate sa aiba probleme cu vasele de sange. Un studiu european pe barbati tratati pentru boli cardiovasculare arata ca unul din trei sufera si de probleme erectile cu cateva luni sau ani inainte sa fie diagnosticata problema la inima. Studiile recente au aratat atat de bine acest fapt, incat doctorilor li se pare normal acum sa ia in considerare o problema cardiaca atunci cand un barbat se plange de probleme erectile.

Arterele din jurul inimii se pot ingusta si intari, asa cum o pot face si cele care alimenteaza penisul cu sange. Din cauza ca acestea din urma sunt mai mici, se strica mai repede, cu chiar 3-4 ani inainte sa fie descoperit defectul la inima. 

3. Ameteala, stare de lesin, dificultate de a respira
Mai mult de 40% dintre femeile dintr-un studiu recent despre circulatia sangelui au avut probleme de respiratie cu cateva zile inainte de a face infarct. Chiar daca pacientul poate sa respire, el simte ca ameteste, ca ii vine sa lesine, ca si cum s-ar afla la mare altitudine. Daca ai probleme de acest gen atunci cand urci pe scari, dai cu aspiratorul, uzi florile din gradina sau alte activitati casnice, este bine sa faci cateva investigatii. 

Inseamna ca nu mai circula suficient sange prin vase si inima nu mai este oxigenata corect. Durerea acestui muschi poate aparea si atunci cand inspiri adanc aer. Bolile coronariene pot fi confundate cu afectiuni ale plamanului, din cauza zonei apropiate dintre inima si plamani. Daca este vorba despre inima, cu putina odihna si pastilele necesare, o tragedie poate sa fie prevenita.

4. Indigestie, greata si durere de stomac
Desi majoritatea persoanelor cred ca problemele de inima cauzeaza dureri in piept, acestea se pot resimti si in zona abdomenului, mai ales in cazul femeilor, dar si ca o senzatie de inecare. Poti avea impresia ca suferi de o indigestie neplacuta, dar de fapt sa te pasca o problema medicala mult mai grava. 

Poti sa iti dai oarecum seama de natura durerii in functie de cum reactioneaza aceasta la efort. Daca dispare odata cu odihna, s-ar putea cel mai probabil sa fie vorba de inima. Oricare ar fi cazul, daca o asemenea durere continua o perioada insemnata de timp, este bine sa te consulti cu medicul, caci s-ar putea sa fie vorba si de o intoxicatie alimentara.

5. Durere de maxilar si ureche
Durerea in zona maxilarului poate sa fie deranjanta, dar si ingrijoratoare, caci poate fi dovada unei probleme coronariene si insemna un atac de cord iminent. Durerea poate sa se deplaseze de la maxilar pana la ureche, sursa ei fiind greu de determinat. Multi doctori au inceput sa se bazeze pe acest simptom, caci a fost observat la mai multi bolnavi. 

Tesutul avariat al inimii trimite semnale de la nerv la nerv, putandu-se extinde si la umeri si brate, mai ales in partea stanga.


probleme sexuale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005091 (s)