News Flash:

ALEGERI IN GERMANIA: Mizele unui scrutin care ar putea schimba soarta Uniunii Europene

24 Septembrie 2017
983 Vizualizari | 0 Comentarii
angela merkel
Germania tocmai a incheiat ultimele zile ale unei campanii electorale care ar putea fi catalogata drept una fara evenimente majore. Sansele unei victorii majore a nationalistilor sau euroscepticilor sunt foarte reduse, iar sondajele de opinie au ramas constante.
Cu toate ca scrutinul nu a fost marcat de discutii foarte aprinse, alegerile din 24 septembrie ar putea avea repercusiuni interne si internationale majore. Marea intrebare, atat pentru germani, cat si pentru ceilalti membri ai Uniunii Europene este cum vor fi distribuite locurile in Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german. Raspunsul va determina astfel nu doar posibilele combinatii de partide care vor forma coalitia de guvernare, ci va da si directia reformelor care vor fi aplicate in viitor blocului comunitar.
Alegerile din 24 septembrie din Germania vor avea, probabil, ca rezultat unul dintre cele mai fragmentate Parlamente pe care tara le-a avut in ultimele decenii. Cele mai mari doua partide vor incerca sa evite reinnoirea actualei coalitii de guvernare, ceea ce inseamna ca formatiunile mai mici vor avea un rol foarte important in formarea noului Executiv.
Structura ideologica a noii administratii va influenta negocierile pentru reformarea Uniunii Europene, iar atunci cand partea de sud a Europei va veni cu propriile propuneri de schimbare, o coalitie de centru-dreapta va fi mult mai sceptica decat una de centru-stanga. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007506 (s)