News Flash:

Ajutor pentru copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate

11 Iunie 2015
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 1.200 de copii afectati de migratia pentru munca in strainatate a parintilor vor avea parte de consiliere psihologica si sprijin educational, in a 16 centre din mai multe zone ale tarii, din partea organizatiei "Salvati Copiii".

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Gabriela Coman, a declarat ca la nivel national exista 82.339 de copii afectati de plecarea parintilor in strainatate. Parintii au obligatia de a-si anunta plecarea din tara cu cel putin 40 de zile inainte, precum si de a desemna o persoana in grija caruia va fi lasat copilul, doar ca aceste lucruri se intampla destul de rar.

"Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un parinte plecat, ceilalti au ambii parinti in strainatate. Cifra pare in descrestere, insa niciodata nu suntem siguri ca toate cazurile se raporteaza. Pare in scadere numarul si probabil ca si evolutia crizei economice influenteaza acest lucru", a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

Proiectul lansat de asociatia "Salvati Copiii" are ca scop sprijinirea copiilor ramasi acasa prin consiliere psihologica, sprijin social si educational. De asemenea,  vor functiona o platforma online si o linie telefonca  pentru care parintii, si nu numai sa poata obtine ajutor de specialitate.

anpdca gabriela coman afectati parintii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005027 (s)