News Flash:

Ajutor din partea Episcopiei Devei pentru copiii saraci

9 Septembrie 2016
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
rechizite copii
Episcopia Devei si Hunedoarei va oferi copiilor saraci peste 300 de ghiozdane cu rechizite pentru a-i ajuta pe cei mici sa inceapa anul scolar in conditii normale, dar si pentru a preveni abandonul scolar, a informat joi purtatorul de cuvant al institutiei, preotul Gabriel Miricescu. 
Campania de distribuire a ghiozdanelor va incepe joi seara la Biserica "Bunavestire" din Deva, dupa care va continua pe parcursul zilei sambata la biserici din orasele Hunedoara, Orastie, Hateg si Brad, copiii selectati sa primeasca rechizitele gratuite fiind din toate localitatile judetului Hunedoara. 
Actiunea se desfasoara la initiativa si cu binecuvantarea episcopului Devei si Hunedoarei, Gurie, constituindu-se deja ca o traditie in ceea ce priveste sprijinirea de catre Biserica a copiilor cu o situatie financiara dificila. 
"Scoala constituie fundamentul si premisa esentiala in dezvoltarea unei societati civilizate, in care valorile autentice ale culturii si identitatii nationale si principiile de conduita morala sunt infuzate celor care participa la procesul educational in mod continuu, conform programei de invatamant. Parteneriatul dintre Scoala si Biserica nu este decat o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oaza de cultura si de formare a marilor scoli care, alaturi de familie, au constituit temelia dezvoltarii culturii romanesti", se arata intr-un comunicat al Episcopiei Devei si Hunedoarei, remis joi AGERPRES. 
Episcopia Devei spera ca acest gen de campanii dedicate scolarilor sa continue si in viitor, apreciind ca numarul copiilor care parasesc scoala de timpuriu este "din ce in ce mai alarmant", din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta o parte din familiile hunedorene. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006766 (s)