News Flash:

Ai donat bani pentru "Cumintenia pamantului"? Iata ce se intampla cu acea suma stransa. Reactia lui Dancila

10 Mai 2018
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
cumintenia

Guvernul va adopta o Hotarare prin care sunt stabilite masurile necesare pentru restituirea banilor donati pentru achizitionarea sculpturii , premierul Viorica Dancila afirmand ca, in acest fel, sunt corectate neajunsurile din anul 2016.
”In sedinta de guvern vom adopta Hotararea de Guvern prin care sunt stabilite masurile necesare pentru restituirea sumelor de bani incasate in cadrul subscriptiei publice pentru achizitionarea sculpturii <Cumintenia Pamantului>. Astfel, sunt corectate neajunsurile din anul 2016, care au facut ca donatiile facute de populatie sa nu poata sa fie restituite pana la acest moment”, a anuntat premierul Viorica Dancila.

In 2016, s-au strans peste un milion de euro de la peste 100.000 de donatori pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi.

In cadrul campaniei de sustinere a subscriptiei nationale, lansata oficial in luna mai 2016 de catre Guvenul Ciolos si Ministerul Culturii, ar fi urmat sa fie stransa suma de sase milioane de euro.
Pretul pentru achizitia operei "Cumintenia Pamantului", negociat de catre Ministerul Culturii si actualii proprietari ai statuii, mostenitorii inginerului Gheorghe Romascu, era de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro ar fi trebuit sa fie alocata de Guvern, iar restul de sase milioane de euro din colecta publica. In cele din urma tranzactia nu a mai avut loc, iar banii trebuie returnati anul acesta celor care au donat pentru opera de arta.


guvern cumintenia pamantului viorica dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006408 (s)