News Flash:

Ai bijuterii din aur? Trebuie neaparat sa stii asta!

14 Iulie 2018
895 Vizualizari | 0 Comentarii
aur

Bijuteriile de aur au fascinat dintotdeauna lumea. Femeile adora lantisoarele si inelele facute din aur, insa exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stie inainte sa le poarte. 

Pericolul din bijuteriile de aur 
Comisia Europeana a lansat recent un avertisment privind aceste bijuterii. Specialistii sustin ca multe dintre bijuteriile din comert, daca nu chiar toate, contin cadmiu, element chimic folosit la topirea aliajelor. Aceasta substanta este inclusa pe lista substantelor cancerigene si a fost interzisa de Uniunea Europeana inca din 2011!

„Cadmiul are caracteristicile de a cobori semnificativ punctul de topire al aliajului. La topirea aliajului de lipitura ar putea sa se formeze oxizii de cadmiu care ar putea sa se depuna in diferite organe", sustine Heinz Karl, un cunoscut bijutier. 
 

Cadmiul poate deveni periculos la contactul cu piele, fapt pentru care femeile insarcinate nu au voie sa poarte bijuterii de aur. „Cadmiul accelereaza instalarea bolilor degenerative, hepatita cronica, afecteaza mai ales ficatul, plamanul si rinichii. Este un oncogen, produce boala canceroasa si nu in ultimul rand poate sa produca malformatii", sustine medicul Mihai Ungureanu, specialist in boli interne.

Persoanele care achizitioneaza bijuterii din aur trebuie sa fie foarte atente la ce scrie pe ambalajul bijuteriei respective. Este important de stiut compozitia chimica din care a fost facut aliajul inainte de a purta orice bijuterie.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006101 (s)