News Flash:

Ai abuzat cu mancarea si alcoolul de Sarbatori? Sfaturi pentru a te reface cat mai repede

31 Decembrie 2015
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare multa

Ai mancat si ai baut prea mult de Sarbatori si nu te simti prea bine? Iata cateva sfaturi pentru a te reface. 

Ce sa bei?

APA, desigur! Ce alta bautura te purifica? Ai mare nevoie sa-ti cureti organismul dupa ce ai baut si ai mancat peste masura. Bea apa plata la micul dejun, la pranz si la cina, de fapt, pe toata durata zilei, si mai ales inainte de culcare.

Sa te hidratezi la maxim este regula de aur cand ai facut excese alimentare. Daca apa minerala nu te baloneaza, poti bea 1-2 pahare - te vor face sa te simti mai putin "grea". Alcoolul te deshidrateaza, de aceea e foarte important sa bei apa, ca sa te rehidratezi. Nu astepta sa ti se faca sete, sa-ti simti gatul uscat si limba incarcata. Bea apa tocmai ca sa impiedici sa te simti asa.

CEAIURILE sunt si ele foarte indicate, mai ales cele cu efecte diuretice (de exemplu, ceaiul de cicoare), care te fac sa te duci mai des la baie si sa-ti eliberezi vezica. Ai insa grija sa mentii ridicat nivelul de hidratare, band si multa apa.

Pe lista bauturilor interzise se afla:

CAFEAUA - contine cafeina, care este un excitant, si tu nu ai nevoie sa-ti agiti organismul. Nu bea cafea decat daca te trezesti cu dureri de cap.

SUCURILE DE FRUCTE, mai ales de citrice, nu sunt nici ele indicate, si in niciun caz la micul dejun, deoarece sunt acide si agreseaza stomacul, si asa deranjat.

Ce sa mananci?

Nu-ti face griji pentru silueta: faptul ca ai mancat o singura data peste masura nu te va ingrasa. Poti sa te ingrijorezi atunci cand continui sa mananci in ritmul acesta mai multe zile la rand. De obicei, asta se intampla de Sarbatori, din pacate.

Dupa un festin, multa lume este tentata ca a doua zi sa nu manance nimic. Nu e insa o idee prea buna. Daca-ti privezi organismul de alimente, risti sa-i faci si mai mult rau. Este obligatoriu sa-ti incepi ziua cu un mic dejun, chiar daca frugal: o felie de paine cu unt si o cana de ceai, indulcit sau nu. In timpul zilei, chiar daca nu ti-e foarte foame, mananca macar o supa de legume sau un fruct proaspat.

Daca ti-e greata, iaurturile iti vor face bine, deoarece contin fermenti lactici care ajuta digestia.

Nu e grav daca nu iei mese in toata regula, cu felul intai, felul doi si desert. E bine si daca mananci legume si fructe proaspete. Totul e sa nu te infometezi, dar nici sa nu-ti incarci stomacul. Evita alimentele grase sau prea sarate.

Solutii naturiste

- Capsulele de carbune vegetal: amelioreaza senzatiile neplacute ale indigestiei si mahmurelii.

- Seminte de marar sau anason: luate dupa masa, ajuta digestia.

Ceaiuri care faciliteaza digestia: de anason verde, musetel, maghiran, rozmarin, cimbrisor sau verbina.

Ai mancat mult si te simti plina, dar asta nu e un motiv ca a doua zi sa ti-o petreci in sala de fitness sau alergand kilometri intregi ca sa dai jos ce ai mancat. Un organism deshidratat si obosit este cel mai predispus la accidente cardio-vasculare. Cel mai bine iti va face o plimbare in aer liber. Astfel, oxigenezi organismul si ajuti organele digestive sa-si faca bine treaba.


cafeaua solutii naturiste
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004922 (s)