News Flash:

Agentia Medicamentului: Medicatia care contine substanta Valsartan, retrasa din farmaciile din Romania. Au potential carcinogen

9 August 2018
689 Vizualizari | 0 Comentarii
farmacie

Medicamentele care contin substanta activa Valsartan, produse de Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, au fost retrase de pe piata din Romania inca din luna iulie, anunta ANMDM, precizand ca aceasta continea impuritati cu potential carcinogen. Prin urmare, sase produse au disparut din farmacii.
Conform Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), au fost identificate impuritati cu potential carcinogen cunoscute sub denumirea de N-nitrozodimetilamina (NDMA) in substanta activa Valsartan, fabricata de producatorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals din China. Astfel, produsele au fost retrase de pe piata din Romania in luna iulie.

“Ca raspuns la atentionarea EMA (Agentia Europeana a Medicamentului), ANMDM a efectuat o analiza in vederea identificarii medicamentelor care contin Valsartan afectat, in vederea declansarii actiunii de retragere de pe piata din Romania, ca masura de precautie pentru protejarea sanatatii publice. (...) Conform concluziilor preliminare efectuate de catre EMA, asupra riscului aparitiei cancerului la pacientii care au utilizat medicamentele respective, (...) se estimeaza posibilitatea aparitiei unui caz de cancer in plus fata de riscul general la fiecare 5.000 de pacienti care iau medicamentele vizate cu cea mai puternica doza de Valsartan (320 mg) zilnic, timp de sapte ani”, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

Astfel, au fost retrase de pe piata din Romania sase produse in componenta carora intra substanta. Medicamentele acestea erau prescrise pentru controlul tensiunii arteriale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004958 (s)