News Flash:

Afectiuni pe care le putem vindeca cu cimbru

29 Decembrie 2014
2273 Vizualizari | 0 Comentarii
Bronsitele acute sau cronice, virozele respiratorii si tusea pot fi reduse si chiar tratate cu licoare preparata din cimbru.

In combinatie cu extract de ciubotica-cucului, tratamentul cu tinctura de cimbru are actiune expectoranta si calmanta. Medicii recomanda consumul a cate o lingurita din aceasta licoare, de cate 4-6 ori pe zi, in decursul a 2-a saptamani.

 Cimbrul, un puternic dezinfectat natural
 

In afectiuni precum astmului, pneumonia si infectiile respiratorii se recomanda administrarea de ulei volatil, cate 2-3 picaturi pe zi, timp de 2 saptamani.

Uleiul are efect antibiotic si bronhodilatator puternic. De asemenea faringita si laringita pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei.
 

Cimbrul e un remediu nemaipomenit in calmarea colitelor si enterocolitelor. Simptomele colonului iritabil (spasmele digestive si balonarea) pot fi micsorate prin tratament cu pulbere de cimbru, pentru ca are efect antiinflamator si distruge flora bacteriana. 

Se fac inhalatii in cazul sinuzitelor, si se administreaza uleiul volatil de cimbru. Pentru un efect mai mare se pot aplica si comprese pe frunte cu tinctura de cimbru.

cimbru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009923 (s)