News Flash:

Aeroportul Zaventem din Bruxelles, redeschis pentru pasageri de duminica, la 12 zile dupa atentate

4 Aprilie 2016
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport belgia
Aeroportul Zaventem s-a redeschis partial, duminica, la 12 zile de la atentatele din capitala Belgiei, in care au murit 32 de persoane, urmand sa revina la capacitatea maxima de operare la inceputul lunii iulie, potrivit conducerii aeroportului, relateaza Reuters.
Una dintre cursele efectuate duminica de pe aeroportul Zaventem a avut destinatia Faro (Portugalia), la bordul avionului aflandu-se 80 de pasageri.
Duminica, au fost programate zboruri spre Turin si Atena, iar pe seara, trei aterizari pe Zaventem.
Pasagerii au trecut prin vaste controale de securitate, la 12 zile de la comiterea celor doua atacuri sinucigase de pe aeroport.
Arnaud Feist, directorul executiv al aeroportului Zaventem, a descris redeschiderea de duminica drept un semn de speranta si un moment emotionant pentru personalul aeroportului. "Am lucrat zi si noapte, practic zi si noapte in ultimele 12 zile pentru a face acest moment posibil", a declarat Feist.
Luni, pe aeroport sunt programate mai multe zboruri, printre care si o cursa catre New York, dar si spre orase din Cameroon, Gambia si Senegal.
Serviciile de transport terestru si feroviar catre aeroport nu functioneaza in continuare, astfel ca reprezentantii aeroportului au avertizat pasagerii sa ajunga cu trei ore inainte de decolare din cauza controalelor intense de securitate si sa se deplaseze cu autovehicule personale sau inchiriate.
Pasagerii si bagajele acestora vor fi controlate la sosirea pe aeroport, iar numarul de politisti inarmati si militari in zona s-a suplimentat. Au fost instalate camere de supraveghere pentru a se putea citi numerele de inmatriculare ale autovehiculelor de pe aeroport si, de asemenea, vor fi controale neprogramate ale autovehiculelor.
Zaventem este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, unde se inregistreaza circa 23,5 milioane de pasageri pe an. Asigura legaturi spre tari UE si NATO, avand 226 de destinatii in intreaga lume, operate de 77 de companii aeriene.
Dupa introducerea noilor verificari, aeroportul nu va putea face decat unor 5-6 zboruri pe ora, adica 800 de pasageri, ceea ce inseamna ca va opera la 20% din capacitatea anterioara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)