News Flash:

ADMITERE FACULTATE 2016: Calendarele de inscriere de la principalele universitati de stat

18 Iulie 2016
1123 Vizualizari | 0 Comentarii
facultate
Admiterea la studiile de licenta de la universitati a inceput deja la unele facultati, iar inscrierile se fac, in general, pe baza mediei de la Bacalauureat si, in unele cazuri, pe baza unui examen de admitere.
Inscrierea la facultate a inceput deja la majoritatea universitatilor, potrivit calendarelor publicate pe site-urile acestor. Exista, de asemenea, si cateva noutati fata de anul trecut.
Astfel, la Universitatea din Bucuresti candidatii la concursul de admitere nu mai trebuie sa depuna copii legalizate ale diplomelor si ale celorlalte acte necesare, acestea urmand sa fie certificate prin confruntarea cu documentele originale de catre membrii comisiei de admitere. De asemenea, candidatii care doresc sa urmeze cursurile facultatilor din cadrul Universitatii din Bucuresti se pot inscrie si prin sistemul de admitere online. Inscrierile pentru admiterea la facultatile Universitatii din Bucuresti au inceput pe 13 iulie si se vor incheia pe 20 iulie (cu exceptia Facultatii de Drept, la care inscrierile se termina pe 21 iulie).
Pentru admiterea din anul 2016 la studii universitare de licenta, Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia candidatilor un numar total de 10.400 de locuri la toate cele 19 facultati ale sale, dintre care 4.400 de locuri la buget si 6.000 de locuri la taxa.
De asemenea, la Academia de Studii Economice (ASE) inscrierile au inceput luni, 18 iulie (8:00 - 16:00) si se incheie pe 22 iulie, cand va fi un program mai scurt la inscrieri (8:00 - 12:00). Admiterea se face pe baza unui eseu motivational si a mediei de la Bacalaureat. Candidatii care vor sa studieze la programe cu predare intr-o limba straina trebuie sa scrie un eseu in limba de predare a specializarii unde vor sa se inscrie. De asemenea, candidatii care au optat pentru studii intr-o limba straina sustin si o proba de competente lingvistice, care are loc pe 25 iulie.
Eseul este evaluat cu admis sau respins, iar rezultatele evaluarii sunt postate pe 22 iulie, la avizierul universitatii. Candidatii care au obtinut calificativul admis la eseu si la proba de competente lingvistice sunt ierarhizati conform mediei de Bacalaureat. Afisarea listelor cu toti candidatii repartizati la buget, taxa si a celor aflati in asteptare se va face pe 26 iulie. ASE pune la dispozitie 5.881 de locuri la studiile universitare de licenta cu frecventa, dintre care 2.669 sunt la buget si 2.895 la taxa.
La cea mai mare universitate din tara, „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, au fost scoase la concursul de admitere la studiile universitare de licenta, forma de invatamant cu frecventa, 14.334 de locuri, dintre care 4.855 sunt la buget si 9.479 sunt la taxa, potrivit site-ului universitatii. Inscrierile au loc in perioada 18-28 iulie, calendarul acestora fiind diferit de la o facultate la alta. UBB propune pentru anul universitar 2016-2017 si patru specializari noi la nivel licenta: Facultatea de Matematica si Informatica - Specializarea Matematica informatica in limba engleza, Facultatea de Biologie si Geologie - Specializarea Biologie ambientala in limba romana, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor - Specializarea Economie si afaceri internationale in limba engleza; Facultatea de Stiinte Politicie, Administrative si ale Comunicarii - Specializarea Media digitala in limba romana.
Inscrierile la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” se fac la secretariatele facultatilor, in perioada 14 - 20 iulie, intre orele 8:00 - 16:00, iar concursul de admitere va avea loc pe 25 iulie, pentru toate facultatilor UMF „Carol Davila”. Anul acesta, universitatea a scos la concurs 2.290 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Medicina (1.516 locuri).
La Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), inscrierile au loc in perioada 18 - 23 iulie, intre orele 9:00 - 16:00, iar concursul de admitere are loc in zilele de 25 si 26 iulie. Majoritatea facultatilor Politehnicii au proba scrisa de admitere. Pentru studiile universitare de licenta, UPB a scos la concurs 5.000 de locuri la buget si 1.200 de locuri la taxa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006003 (s)