News Flash:

Adio petreceri in fata Catedralei! Vor fi amenzi uriase

15 Iulie 2015
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile locale le promit timisorenilor ca nu vor mai fi deranjati de paranghelii. Dupa recentul episod cu lada de bere pe treptele Catedralei Mitropolitane si avand experienta anilor trecuti, cand organizatorii unor astfel de evenimente, in general de etnie roma, au dat traficul peste cap si au deranjat strazi intregi cu petrecerile lor galagioase pe perioada verii, reprezentantii Politiei Nationale, cei ai Politiei Locale si cei ai Jandarmeriei s-au intalnit sa isi faca planul de actiune. Ce s-a stabilit?
Primarul Nicolae Robu i-a chemat la discutii, luni, pe reprezentantii fortelor de ordine publica, pentru a face un plan de actiune comun astfel incat timisorenii sa nu mai fie deranjati de nunti, botezuri, inmormantari fastuoase sau alte evenimente de acest gen.
Autoritatile locale promit vigilenta maxima, ba mai mult, primarul Nicolae Robu vorbeste despre preventie, desi nu este prea clar cum s-ar putea face preventia in aceste cazuri, cand reglementarile legale sunt clare si trebuie doar ca cineva sa aplice legea.
„Am avut tot ieri o intalnire cu reprezentantii institutiilor de ordine publica din municipiu, de la Jandarmerie, la Politia judeteana, municipala, de la circulatie si bineinteles dl director al Politiei Locale. Am convenit cu totii ca toate institutiile de ordine publica din Timisoara sa colaboreze si sa se comporte cu fermitate, cu intransigenta fata de orice tentative de perturbare a orasului si a cetatenilor sai. Nu abordam problema etnic, dar stim ca in perioada care urmeaza in mod traditional se organizeaza in oras paranghelii – ba nunti, ba botezuri, ba mai stiu eu ce alte sarbatoriri. Intotdeauna s-a colaborat, intotdeauna a existat preocupare, dar vrem acum sa mergem pe cat posibil mai mult ca altadata pe preventie”, a declarat, marti, Robu.
Oficialii primariei dau asigurari ca se va interveni cu promptitudine atunci cand situatia o va impune. Politistii si jandarmii ar putea chiar sa ajunga sa-i escorteze pe petrecareti prin oras, din spusele lui Robu.
„Fortele de ordine vor fi pregatite si, dupa caz, daca va trebui, vor interveni cu toata fermitatea. Nu ne dorim asa ceva, cu totii ne dorim sa se inteleaga de dinainte ca se impune o alta conduita, ca vrem ca Timisoara sa fie un oras la nivelul pretentiilor pe care le are (…). Daca va fi cazul, fortele de ordine vor recurge inclusiv la ajutarea celor carora li se va interzice sa isi continue petrecerea in oras sa ajunga in afara orasului, astfel incat perturbarea in trafic sa fie cat mai usoara. Nu-i transporta nimeni, dar daca va fi cazul sa se deplaseze un numar mare de persoane si de masini din oras in afara orasului sau inclusiv pe raza municipiu (…) Nu pot fi lasati sute de oameni sa mearga de capul lor cu sute sau zeci de masini. Si atunci, daca va fi cazul, se va interveni (…), cu scopul clar ca orasul sa fie cat mai putin perturbat”, a mai declarat primarul.
Edilul-sef al Timisoarei le-a transmis celor care au in plan organizarea unor astfel de evenimente sa incerce sa le faca in afara orasului pentru ca, daca provoaca deranj in cartierele urbei, petrecerile vor fi oprite.
„Sper sa inteleaga acesti cetateni ca nu e bine sa faca ceea ce au facut altadata, ca a trecut vremea cand s-a mai inchis cate un ochi, daca nu ambii, la actiunile lor. Acum suntem intoleranti la maximum”, a conchis Robu.
Un mesaj similar au transmis, marti, si oficialii Politiei Locale.

autoritatile locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004814 (s)