News Flash:

Adevarul socant despre alimentele fast-food

26 Noiembrie 2015
1872 Vizualizari | 0 Comentarii
fast food2
Alimentatia de tip fast-food este gustoasa, comoda si relativ ieftina, spun specialistii. Deci ramane populara, in ciuda recomandarilor medicilor nutritionisti de a o evita. Dar chiar si atunci cand ceri un banal sandvici cu ou, vei manca, de fapt, o combinatie de chimicale, arata studiile.

Aproape un sfert din tinerii romani mananca zilnic la fast-food, arata Barometrul oficial privind tinerii din 2012. In plus, „exista multi parinti care le dau copiilor bani si ii trimit sa-si cumpere ce vor de mancare, iar copiii sunt atrasi cel mai mult de fast-food – gustos si ieftin“, subliniaza prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet.  

Ouale din sandviciurile de dimineata 

David DiSalvo, un editor al publicatiei „Forbes“ a decis sa trimita spre analiza la un laborator de specialitate ouale din sandviciurile vandute la micul dejun in marile lanturi de restaurante fast-food. A aflat astfel ca „ouale“ sunt, de fapt, o combinatie bizara de oua adevarate si „amestec premium de ou“, mai ales la restaurantele Subway. Printre ingredientele acestui amestec special se regasesc glicerina – un solvent folosit in sapunuri, creme si in unele lotiuni pentru barbierit, silicat de calciu, folosit la acoperisuri si la prepararea betonului, precum si propilenglicol – solvent pentru vopsele, antigel si deodorantele solide, guma guar (agent de ingrosare), guma xanthan (pentru a preveni separarea uleiului) si dimetilpolisiloxan, un tip de silicon. Nici la McDonald’s, ouale nu sunt, pur si simplu, sparte din coaja lor si puse in sandvici. 

Ele sunt, de fapt, oua intregi in care s-a adaugat conservantul fosfat de sodiu, acid citric, monosodiu fosfat (pentru pastrarea culorilor) si nisina (conservant). Se prepara cu margarina lichida. Aceasta, la randul ei, este facuta din ulei de soia si din uleiuri hidrogenate de soia si de seminte de bumbac, apa, ulei partial hidrogenat de soia, lecitina din soia si multe altele. Uleiul hidrogenat din seminte de bumbat este alcatuit in proportie de 94% din grasimi saturate, cele mai nocive pentru sistemul cardiovascular, potrivit „Forbes“.

Specialitatile din pui de la McDonald’s 

Oamenii de stiinta de la Centrul Medical al Universitatii din Mississippi au avut curiozitatea de a afla ce se gaseste, de fapt, in specialitatile de pui numite „nuggets“ de la McDonald’s. „Carne separata mecanic“, in primul rand. Aceasta este, de fapt, un amestec de grasime, cartilak si bucati de os macinate. Numai 40% dintr-un „nugget“ este carne de pui propriu-zisa, au constatat specialistii. Jamie Oliver, celebrul bucatar britanic, a demonstrat in cadrul unei emisiuni „Food Revolution“ cum se prepara carnea separata mecanic. Incercarea lui de a-i descuraja pe copii sa mai manance nugggets a esuat, insa.

Salatele de la restaurantele fast-food 

Salata verde, care este baza multor salate de la restaurantele fast-food, poate sa contina propilenglicol, care are rolul de a mentine frunzele crocante si proaspete, potrivit „Huffington Post“. In plus, majoritatea acestor salate pot sa aiba in compozitie sosuri si condimente sintetice, care le fac si nedietetice, si nesanatoase, spun specialistii. „Te-ai uitat vreodata care sunt calitatile nutritionale ale acelei salate de la restaurantul fast-food? Pentru ca sunt obligate sa treaca toate proprietatile nutritionale ale produselor pe care le vand. Uneori, aceasta salata contine la fel de multe grasimi si calorii ca un hamburger“, subliniaza Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor. 

Ce contin deliciosii cartofi prajiti

De ce raman cartofii prajiti de la McDonald’s la fel de aspectuosi si la peste 100 de zile dupa ce i-ai cumparat, desi gustul se schimba imediat ce s-au racit? Marion Nestle, sefa programului de studiu al alimentelor de la Universitatea din New York, a declarat pentru publicatia americana „Salon“ ca la prepararea cartofilor prajiti se folosesc cantitati considerabile de propionat de sodiu, un conservant care previne formarea mucegaiului si dezvoltarea bacteriilor. (sursa: adevarul.ro)

 


fast-food chimicale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005875 (s)