News Flash:

Adevarul despre uleiul de cocos, un preperat considerat "minune". Putini stiau aceste detalii

27 Ianuarie 2018
973 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei de cocos

Recomandat larg in medicina naturista, un studiu realizat recent demonstreaza ca uleiul de cocos nu este atat de bun precum se spune. Potrivit medicilor, uleiul de cocos are peste 90% grasimi saturate care cresc nivelul ”colesterolului rau” mult mai rapid decat alte uleiuri, informeaza independent.co.uk.

Astfel, acest produs devine periculos in cazul celor care sufera de afectiuni ale inimii, motiv pentru care doctorii ne sfatuiesc sa-l consumam cu moderatie si sa nu ne incredem in proprietatile ”miraculoase” pe care i le dau unii.
Mai putin cunoscut in tara noastra, uleiul de cocos incepe sa castige teren in bucataria romaneasca. Insa de ce este mai bun decat uleiurile clasice pe care le folosesc gospodinele?

De unde provine?

La fel ca uleiul de masline,exista doua tipuri de ulei de cocos-rafinat si extravirgin. Cel din urma este extras direct din fructele proaspete de nuca de cocos,fara a fi utilizate temperaturi ridicate sau produse chimice. Cel rafinat,in schimb, este rezultat din fructele uscate ale nucii de cocos, dupa ce au fost supuse unor tratamente chimice.

Ce substante nutritive contine

Uleiul de cocos care se gaseste pe rafturile supermarketurilor,fie el rafinat sau nu,este bogat in grasimi saturate. De fapt,este considerat o grasime solida,o lingura de ulei avand nu mai putin de 117 calorii. Are un aport important de vitamina E,vitamina K si fier,iar in acelasi timp nu contine carbohidrati. Desi este compus in mare parte din grasimi,uleiul de cocos nu are colesterol,fiind in schimb bogat in antioxidanti.

Totusi,s-ar putea sa te gandesti sa-l eviti din cauza numarului crescut de calorii,dar fiind atat de gras vei utiliza foarte putin. Totusi,pentru a echilibra nivelul de colesterol este bine sa-l folosesti in special pe cel extra virgin,deoarece contine acid lauric,responsabil pentru scaderea colesterolului „rau”. Daca-l utilizezi cu moderatie sanatatea ta va avea numai de castigat.

Cum il folosesti

Acest uleiul extravirgin cu gust de nuca de cocos este ideal pentru mancarurile usor incalzite sau pentru salate. Pe de alta parte,cel rafinat nu are niciun gust aparte si poate fi utiliat pentru o gama larga de preparate,inclusiv cele prajite.

 


medicina naturista cocos grasimi saturate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004975 (s)