News Flash:

Acuzatiile de plagiat in cazurile lui Petre Toba si Florentin Pandele, reanalizate de o noua comisie

7 Septembrie 2016
983 Vizualizari | 0 Comentarii
petre toba
Acuzatiile de plagiat in cazul lui Petre Toba si a lui Florentin Pandele vor fi reanalizate de o noua comisie formata din personalitati din exteriorul CNATDCU, a decis Consiliul General CNATDCU.
Rapoartele comisiilor de lucru in cazul lui Petre Toba si Florentin Pandele, care stipulau ca acestia nu au plagiat, au fost respinse de Consiliul General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).
"29 de voturi au fost impotriva celor doua rapoarte, au fost de respingere a celor doua rapoarte, doua voturi au fost pentru acceptarea celor doua rapoarte si restul au fost abtineri. Deci o prima concluzie a sedintei de astazi si rezolutie a fost respingerea celor doua rapoarte. Cele doua rapoarte au fost respinse. Pentru ca lucrurile sa fie mai clare si pentru a se putea elimina, pentru a avea o imagine inca mai clara pentru noi si pentru persoanele implicate , Consiliul General a votat, cu o singura abtinere, ca presedintele CNATDCU sa numeasca o noua comisie din personalitati din exteriorul Consiliului General care sa dea un verdict final", a declarat vicepresedintele CNATDCU, Marius Andruh.
Specialistii CNATDCU au stabilit ca rapoartele sunt incomplete.
"Cele doua rapoarte sunt incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente si din pacate au contradictii care genereaza confuzii periculoase pentru etica cercetarii stiintifice. De pilda, se recunoaste ca anumite pasaje, propozitii sunt preluate din alte surse , dar nu sunt recunoascute ca plagiat. Pe urma, unele concluzii pot sa fie periculoase pentru buna functionare, cum imi place mie sa spun, a instituttiei doctoratului la noi in tara", a mai precizat vicepresedintele CNATDCU, Marius Andruh.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008879 (s)