News Flash:

Acuzatii dure lansate de Sebastian Ghita

28 Martie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2
Sebastian Ghita a reactionat dupa ce Sorina Matei a publicat o serie de informatii care il vizau.

Sebastian Ghita lanseaza o serie de acuzatii grave si devoaleaza modul de operare al procurorilor.

Deputatul a declarat ca procurorii au oferit jurnalistilor date cruciale din dosarele sale. O practica, spune Ghita, frecvent folosita de anchetatori. El cere retragerea acuzatiilor impotriva sa si considera ca procurorii incearca sa manipuleze, prin ceea ce fac, deputatii.

"Astazi nu mai pot fi acuzat. Avem toti dovada in fata. Am fost acuzat ca am obtinut, de la un procuror, informatii secrete.

Voi scrie o scrisoare catre doamna Codruta Kovesi si catre seful DNA Ploiesti, domnul Onea.

Astazi se intampla ceva extrem de grav. Un document si informatii din dosarul meu, care se afla doar in calculatoarele DNA si la biroul documente secrete al Parlamentului, a aparut in exclusivitate pe blogul jurnalistei Sorina Matei. Repet. Informatiile sunt doar la procuror si la Parlament sigilate. La Parlament nu pot fi filmate sau copiate documentele. Nu poti intra cu telefonul.

Cred ca este o practica a procurorilor si politistilor sa dea, pe surse, informatii din dosare. Uneori e o metoda folosita in ancheta. Nu e treaba mea cum isi fac procurorii meseria. Consider, insa, ca e incorect ca, in timp ce eu sunt acuzat de folosire de informatii secrete din dosare, tocmai astazi sa vad informatii secrete pe blogul unui jurnalist.

Asa s-a intamplat si acum 3 ani in Ploiesti. Procurorii povesteau tot jurnalistilor si prietenilor. Informatiile erau, apoi, plimbate in tot felul de discutii. Toate mediile politice, juridice si de afaceri din Ploiesti, vehiculau informatii mai adevarate sau mai false.

Consider ca jurnalistii care afla informatii isi fac meseria, poate ca procurorii scurg informatii ca metoda de anchetare.

Dar sa acuzi, dupa 3 ani, pe cineva de un lucru si tu sa procedezi, astazi, iar in acelasi mod, e strigator la cer. Consider ca DNA Ploiesti ar trebui sa si retraga acuzatiile de scurgere de informatii la adresa mea. Chiar dansii au scurs informatii din dosare si o fac chiar in aceasta zi.

Si am date si martori si dovezi despre ce s-a intamplat acum 3 ani. Astazi, dupa ce s a intamplat cu acest document si aceste informatii care sunt doar in calculatorul procurorului, eu nu mai pot fi acuzat de nimic. Parlamentul va trebui sa vina cu o lege care sa clarifice aceste situatii.

sebastian ghita acuzatii grave procurorilor deputatul codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007493 (s)