News Flash:

Acuzatii de abuz in serviciu pentru sefii din Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis, in dosarul Poli

2 Octombrie 2015
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis1
Curtea de Apel Timisoara a respins, miercuri, definitiv, cererea de revizuire a Raportului Curtii de Conturi, care priveste finantarea echipei de fotbal Politehnica Timisoara, in perioada cand era patronata de Marian Iancu, in cauza fiind vizati fostul primar Gheorghe Ciuhandu si secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari. 
Prin urmare, cei doi nu mai au nicio cale de a ataca Raportul Curtii de Conturi care prevede, printre altele, obligatia institutiei de a recupera banii de la cei indicati ca fiind vinovati, scrie ziuadevest.ro.
DNA i-a pus sub acuzare pe Ciuhandu, Cojocari si pe alti angajati ai Primariei Timisoara pentru aceasta finantare ilegala, acuzandu-i de abuz in serviciu.
In luna septembrie, procurorii anticoruptie au impus sechestru asigurator pe vila lui Gheorghe Ciuhandu si pe conturile lui Ioan Cojocari. 
Procurorii DNA au retinut ca acordarea unor sume de bani „in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul clubului de fotbal, finantarea fiind ilegala”.
Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca finantarile pentru clubul timisorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judetean si din partea Primariei Timisoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.
Totodata, DNA Timisoara i-a pus recent sub acuzare pentru abuz in serviciu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si pe secretarul administratiei judetene din perioada respectiva, Petrisor Nadastean, tot pentru finantarea Poli Timisoara, prejudiciul creat in acest dosar ridicandu-se la 9,5 milioane de lei. Procurorii DNA Timisoara au dispus, in iulie, si instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pana la concurenta sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF).
Potrivit DNA, in cursul anului 2008, „angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A”.
„Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA. In baza acestor documente, cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost acordate societatii comerciale mai sus mentionate, care, la acel moment, inregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis, mai multe sume de bani totalizand peste 1.000.000 euro, suma ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judetean Timis”, sustin procurorii.
Bani au fost utilizati de catre firma respectiva in alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului „Dan Paltinisanu” aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice etc, au mai constatat procurorii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006037 (s)