News Flash:

Acuzat de hartuire sexuala, Gheorghe Manolache a fost gasit nevinovat. Reprezentantii Asociatiei pentru Promovarea Femeii fac apel

13 Martie 2015
1318 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Manolache
Reprezentantii Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR), cu sediul in Timisoara, sunt dezamagiti de decizia Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, prin care a fost scos nevinovat Gheorghe Manolache, fostul director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Timis. Amintim ca el a fost acuzat de hartuire sexuala de catre o subalterna, iar scandalul a izbucnit in 2014, in primavara. Adela Dinu, directorul APFR, spune ca agentia nu va ceda si va face apel la Curtea de Apel Timisoara.
„Din punctul de vedere al solutiei date, noi suntem foarte dezamagiti de modul in care procurorii au abordat acest caz si modul in care au privit infractiunea de hartuire sexuala. Vom face apel la Curtea de Apel. In cazul in care nu ar exista o asociatie sa sprijine femeile in asemenea cazuri, victimele nu ar avea nicio sansa de izbanda. Cu o astfel de abordare din partea justitiei femeia nu are nicio sansa sa isi gaseasca dreptatea. Mesajul pe care il transmite o asemenea decizie este ca femeile mai bine sa nu vorbeasca ce suporta la locul de munca, decat sa faca un demers juridic sa isi caute dreptatea ca oricum se acopera. Asta este dezamagitor din punctul nostru de vedere. Sunt foarte putine cazuri de hartuire sexuala care ajung in instanta si atunci se dau solutii care dezamagesc. Au fost probe care nu au fost luate in seama cu intentie de catre procurori. O declaratie de-a lui Manolache cantareste mai mult decat probele aduse de femeie si decat declaratia ei. Categoric facem apel”, a declarat Adela Dinu pentru ziuadevest.ro.
Iata cum suna decizia Parchetului, prin care l-a scos de sub invinuirea de hartuire sexuala pe Gheorghe Manolache:
„Faptele cercetate in cauza nu intrunesc elementele constitutive de hartuire sexuala in forma prevazuta de NCP, urmand a se dispune clasarea sub aspectul acestei infractiuni. Analizand faptele sub aspectul trasaturii tipicitatii infractiunii de folosire abuziva a functiei in scop sexual, se constata ca din probele administrate, inclusiv inregistrarea, audio nu rezulta ca actele de pretindere a unor favoruri sexuale de catre Gheorghe Manolache ar fi fost savarsite prin constrangeri sau menintari. Inscrisurile depuse la dosarul cauzei de catre numitul Manolache Gheorghe sugerand chiar existenta unor relatii apropiate intre cei doi anterioare derularii relatiilor de serviciu dintre acestia”, a hotarat Parchetul.

gheorghe manolache
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006072 (s)