News Flash:

Actrita care a socat cu un mesaj dur la GALA de inchidere a Festivalului de la Cannes: Am fost violata, aici, de Harvey Weinstein - VIDEO

20 Mai 2018
888 Vizualizari | 0 Comentarii
19 asia argento w710 h473

Actrita Asia Argento a luat cuvantul pe scena la gala de inchidere a Festivalului de Film de la Cannes 2018 si a povestit despre faptul ca a fost violata de producatorul american Harvey Weinstein la una dintre editiile anterioare ale evenimentului, potrivit imaginilor difuzate de organizatori.
Actrita si regizoarea italiana Asia Argento a urcat pe scena pentru a inmana premiul pentru cea mai buna interpretare feminina - atribuit artistei Samal Yeslyamova, pentru rolul din "Ayka", de Sergey Dvortsevoy -la gala de inchidere a Festivalului de la Cannes.

"In 1997, am fost violata de Harvey Weinstein, chiar aici, la Cannes. Festivalul era terenul sau de vanatoare", a declarat Argento.

 
    "Vreau sa fac o predictie: Harvey Weinstein nu va mai fi niciodata binevenit la Cannes. (...) Printre voi, exista persoane care au avut un comportament nedemn fata de femei. Iar noi stim cine sunteti si nu vom permite sa traiti nepedepsiti", a mai spus Argento.

Peste o suta de femei, printre care actrite precum Rose McGowan si Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hartuire sexuala, viol sau agresiune, in urma aparitiei, la inceputul lunii octombrie 2017, a unui articol in The New York Times in care erau oferite detalii cu privire la mai multe plangeri pe numele producatorului de film. Weinstein a negat acuzatiile, dar este subiectul mai multor anchete ale politiei americane si britanice. Producatorul, care face tratament pentru dependenta de sex, nu a fost inca pus sub acuzare.

In urma acuzatiilor, in SUA a fost initiata o miscare online, la care participa milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook si pe alte retele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experientelor de hartuire sexuala sau abuz si au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Si Eu", n.r.). Mai multe personalitati s-au alaturat campaniei sociale din mediul online, intre acestea numarandu-se Lady Gaga si actritele Anna Paquin si Evan Rachel Wood.

Cel mai mare festival de film din lume, cel de la Cannes, s-a aliniat si el miscarii impotriva hartuirii sexuale #MeToo, care a avut ecouri puternice la nivel global, de la izbucnirea scandalului Harvey Weinstein.

Organizatorii festivalului francez au condamnat "comportamentul de neiertat" al acestuia, dupa ce a fost acuzat de patru violuri care ar fi avut loc in timpul editiilor anterioare ale evenimentului. Printre femeile care l-au acuzat se numara actrita italiana Asia Argento, care a spus ca Weinstein a violat-o pe cand ea avea 21 de ani, in apartamentul de lux pe care il inchiriase producatorul pe perioada festivalului.

In debutul evenimentului, directorul Thierry Fremaux a recunoscut ca festivalul "nu va mai fi la fel" dupa scandalul Weinstein si a spus ca participantii vor fi avertizati in ceea ce priveste un eventual comportament nepotrivit, imediat ce vor sosi pe Croazeta.

O linie telefonica si un site pentru denuntarea abuzurilor sexuale au fost disponibile in timpul Festivalului de Film de la Cannes, iar organizatorii au impartit si flyere privind normele de comportament.

Lungmetrajul "Une affaire de famille", de Hirokazu Kore-eda, a fost recompensat cu trofeul Palme d'Or, la gala de inchidere a Festivalului International de Film de la Cannes 2018, care a avut loc sambata seara.

Cea de-a 71-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a avut loc in perioada 8 - 19 mai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004594 (s)