News Flash:

Actiune de salvare a unei turiste germane, in Retezat

12 August 2016
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd21 1
O turista din Germania a fost salvata miercuri de salvamontistii din judetul Hunedoara, dupa ce femeii i s-a facut rau pe un traseu din Masivul Retezat, care urmeaza Saua Lancitului, intre Cabana Baleia si Varful Mare (2.463 m). 
Un alt turist german, care se afla impreuna cu victima, a sunat la numarul 112 si a cerut ajutor, in sprijinul lor deplasandu-se o echipa formata din sapte salvamontisti. 
'Dupa mai bine de patru ore de mers pe jos, salvamontistii i-au gasit pe cei doi turisti germani, femeia, in varsta de 27 de ani, fiind in stare de deshidratare, slabiciune si cu dureri abdominale. Femeia a fost imobilizata si transportata cu o targa speciala pana la o masina speciala a Salvamont. De aici va fi dusa in localitatea Hobita, pentru a fi preluata de un echipaj SMURD si transportata la spital', a declarat, pentru AGERPRES, seful Serviciului Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
Zona in care se aflau cei doi turisti germani este cunoscuta ca fiind una dificila din cauza lungimii traseului si jnepenisului des, in care drumetii se pot pierde usor. 
Numarul interventiilor facute de salvamontisti creste in lunile de vara, deoarece multi turisti prefera sa-si petreaca vacantele in Retezat sau Parang. Luna trecuta, salvamontistii din Hunedoara au avut 26 de interventii in sapte cazuri fiind nevoie de transportul victimelor pe targa speciala pana la o ambulanta SMURD. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)