News Flash:

Acestea sunt cele mai eficiente antibiotice naturale

12 Octombrie 2015
1474 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi2
1. Extract de echinacea
Echinacea este folosita inca din vremuri indepartate pentru intarirea sistemului imunitar si pentru tratarea infectiilor. Prin stimularea activitatii celulelor albe, echinacea distruge microbii si activeaza productia enzimelor responsabile de regenerarea organismului. Unele studii au demonstrat ca aceasta planta este un bun adjuvant in tratarea oboselii cronice, dar si a altor afectiuni severe, precum SIDA sau cancerul.
2. Fiertura de lichen de piatra
Lichenul de piatra poarta si denumirea de muschi de Islanda si este cunoscut pentru rezistenta extraordinara la conditiile climatice foarte aspre in care creste. Studiile in vitro au demonstrat ca acidul usnic pe care il contine are un efect antiinflamator comparabil cu cel al ibuprofenului, iar datorita polizaharidelor din compozitia sa are in plus si un efect imunostimulator. Lichenul de piatra este un bun emolient al cailor respiratorii si se administreaza ca si ceai de doua, trei ori pe zi.
3. Ceapa cu lapte
Laptele are proprietati calmante si contine numeroase bacterii benefice ce intaresc sistemul imunitar la nivelul intestinelor, iar ceapa are actiune antibacteriana si antivirala. In plus, amestecul aduce un aport important de vitamina C.
4. Usturoi proaspat
Antibiotic puternic, usturoiul ajuta la tratarea infectiilor, mai ales la nivelul tubului digestiv, si este un decongestionant eficient, util in tratarea simptomelor de raceala si tuse. De aceea, nu va sfiiti sa mancati in timpul gripei cat mai mult usturoi proaspat, zdrobind de exemplu un catel mare de usturoi intr-un bol cu supa de pui fierbinte.
5. Infuzie de cuisoare
Antibacteriene si antiinflamatoare naturale, cuisoarele usureaza in mod eficient durerile de dinti si de gat. Uleiul esential din cuisoare contine un compus numit eugenol, care este util in combaterea infectiilor si a inflamatiilor. Mestecati cate un cuisor de cinci ori pe zi sau preparati o infuzie in care sa puneti cinci cuisoare, o jumatate de lingurita cu scortisoara si o lingurita cu flori de soc, din care beti doua, trei cani pe zi.

6. Tinctura de propolis
Tinctura de propolis este utilizata din cele mai vechi timpuri ca imunostimulent si antiviral in medicina populara. Proprietatile antiinflamatorii si cele de anestezic local functioneaza eficient in cazul durerilor in gat si al tusei, dar si in alte afectiuni cu infectii localizate nu doar in aparatul respirator. Efectul imunomodulator (pastreaza echilibrul imunitatii) si de reducere a stresului este benefic pentru adaptarea organismului la schimbarile climatice.
Taifasuri.ro

echinacea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005005 (s)