News Flash:

Aceste 7 argumente iti vor dovedi ca imbratisarile au puteri vindecatoare

20 Aprilie 2018
1292 Vizualizari | 0 Comentarii
imbratisari

Imbratisarea nu este doar un salut prietenesc, ea este si o terapie foarte puternica, de la care poti avea zilnic numeroase beneficii. Formeaza-ti obiceiul de a imbratisa pe cineva in fiecare zi.

1. Imbratisarile pot imbunatati imunitatea

Studiile au aratat ca oamenii maturi care se imbratiseaza mai des, racesc mai rar. Imbratisarea este o actiune antistres, ceea ce explica influenta sa pozitiva. Chiar si oamenii raciti deja, dar care au fost sustinuti, inclusiv prin imbratisare, au suferit o forma mai usoara de viroza si s-au insanatosit mai repede.

2. Imbratisarile pot reduce stresul

Potrivit unui studiu, este foarte folositor sa ne imbratisam inainte de a fi cuprinsi de stres ( o prezentare la serviciu, o examinare medicala sau o deplasare de durata). Acest contact fizic ne poate ajuta sa ne calmam. De asemenea, gestul respectiv ne determina sa fim mai sobri si mai calculati in timpul unor evenimente stresante.

3. Imbratisarile iti pot ridica nivelul de autoapreciere

Autoaprecierea si senzatiile tactile, iar mai exact legatura dintre ele noi am cunoscut-o odata cu laptele matern. Desi cu varsta posibil ca aceasta legatura s-a mai desprins. Aminitirile despre imbratisarile din copilarie raman cu noi la nivel de celule. Si e vorba de acele senzatii precum calmul, siguranta, iubirea si grija.

4. Imbratisarile sporesc increderea

Unul dintre plusurile imbratisarilor este producerea hormonului oxitocina, ceea ce iti aduce senzatia de incredere si pace. O serie de impulsuri iti incetinesc ritmul cardiac, iti reduc tensiunea arteriala si te fac sa te simti mai putin incordat si mult mai calm.

5. Imbratisarile ajuta la eliminarea depresiei

Imbratisarile sunt cele care pot provoca producerea unicului hormon antidepresiv din organismul nostru – serotonina. Pe langa asta, imbratisandu-i pe cei dragi noi ne cream relatii emotionale sanatoase si devenim mult mai apropiati sufleteste.

6. Imbratisarile sunt vitale

Imbratisarile sunt importante pentru supravietuirea noastra emotionala si fizica. Copiii si animalele care nu sunt atinse, devin deprimate si nesociabile, pot suferi intarzieri de dezvoltare. De aceea, pentru a avea o viata deplina imbratisati-i cat mai des pe cei dragi.

7. Imbratisarile sunt o manifestare a atentiei si recunostintei

Imbratisarile sunt o dovada a iubirii si afectiunii noastre. Ele au o putere uimitoare atunci cand e vorba de depasirea unor conflicte si de impacare. Se spune ca 4 imbratisari pe zi pot salva o casnicie.


dragi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006243 (s)