News Flash:

Acest unguent facut dupa o reteta veche de 1.000 de ani ucide o infectie care face ravagii in spitale

5 Mai 2016
5203 Vizualizari | 0 Comentarii
unguent
Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, au redescoperit un elixir medicinal din Antichitate care pare sa aiba efecte benefice asupra uneiboli moderne. Substanta lupta impotriva unei infectii bateriene ce poate fi fatala si care se raspandeste in spitalele moderne.

Mai exact, este vorba despre stafilococul auriu, o bacterie patogena ce poate produce infectii supurative sau chiar septicemie. Daca un pacient s-ar fi prezentat, in urma cu sute de ani la un botanist, avand o rana infectata spre exemplu, el s-ar fi tratat cu un unguent realizat dintr-un amestec de bila din stomacul unei vaci si Allium, o planta din familia usturoiului, potrivit descopera.ro.

Pana recent, reteta pentru acest remediu medieval a ramas neobservata pe paginile sifonate ale unei carti vechi de 1.000 de ani, numita ”Cartea de lipitori a lui Bald”, din biblioteca Institutului de Cercetari Medievale din cadrul universitatii. Rasfoind textul, specialistul in studii vikinge Christina Lee s-a intrebat ce dezvaluie tratamentele antice despre avansul medicinei de la acea data, dar si daca tamaduitorii din acele vremuri reusisera sa intuiasca antidotul pentru o boala care a fost inteleasa un mileniu mai tarziu.

Lee a tradus reteta si a rugat pe un chimist sa ii prepare unguentul si sa testeze efectele sale. In conditii de laborator, circa una din 1.000 de celule bacteriene a supravietuit dupa aplicarea unguentul realizat dupa reteta veche de 1.000 de ani. Ulterior, dupa introducerea celulelor in soareci, in jur de 90% au murit. Freya Harrison, microbiologistul care a realizat experimentul, sustine ca a fost absolut uimita de efectele unguentului.

 


elixir medicinal boli moderne infectii bateriene stafilococul auriu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005598 (s)