News Flash:

Acest stup nou permite ca mierea sa fie colectata fara ca albinele sa fie deranjate – VIDEO

6 Decembrie 2017
940 Vizualizari | 0 Comentarii
stup

O familie de australieni a inventat un nou design pentru stupul de albine, design care permite culegerea mierii intr-un mod mult mai simplu si fara a afecta populatiile de albine.

Familia Stuart Anderson se ocupa de apicultura de foarte multi ani, si de la an la an gasesc cate o solutie mai eficienta pentru a se ocupa de afacerea lor. Pana acum asta pare cea mai buna solutie si a atras atentia multor apicultori.

Apicultorii sunt nevoiti sa foloseasca costume speciale si fum pentru a se pazi de atacurile albinelor, insa cu aceasta noua tehnologie activitatea este cu mult simplificata.

Stupul este format din celule fagure deja formate partial. Albinele finalizeaza cu ceara lor acel fagure si vor umple ulterior celulele cu miere.

Cand acest instrument este pornit functioneaza la fel ca un robinet, celulele se inclina vertical iar mierea curge pana la un jgheab sigilat la baza cadrului din stup, in timp ce albinele sunt netulburate.

Cand mierea a curs se inchide robinetul iar sporurile acelea revin in forma lor initiala pentru ca albinele sa le umple din nou cu miere.

Aceasta noua tehnologie este cel mai mare avans in apicultura. Majoritatea apicultorilor sunt nerabdatori sa poata umple borcane cu miere de la robinet.


Metodele actuale de colectare sunt stresante pentru albine. Pe langa ca pierd rezultatul unei munci grele, albinele sunt dezorientate de fum si pot muri incercand sa se apere. Acest nou stup, Flow frame cum este denumit poate promova diversitatea genetica si poate reduce, de asemenea, posibilitatea raspandirii acarienilor sau virusurilor intre coloniile ambalate prea strans, si in plus sustine fertilizarea culturilor urbane.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007622 (s)