News Flash:

Aceasta rugaciune dezleaga tot ce a fost legat

23 Iunie 2018
1869 Vizualizari | 0 Comentarii
ilarion Argatu

Unul dintre cei mai iubiti duhovnici ai Romaniei, parintele Ilarion Argatu a lasat o serie de invataminte pentru credinciosi si-i invata ce sa faca atunci cand le merge rau.
In cartea „Paraclisul si cateva dintre invataturile preacuviosului parinte Ilarion Argatu”, duhovnicul le arata credinciosilor toti pasii pe care trebuie sa-i urmeze ca sa scape de ghinion, invatandu-i rugaciunea care se spune timp de 9 zile. Parintele spune ca cel mai important lucru, inainte de a o incepe rugaciunea este sa fii pregatit sufleteste si curat, adica spovedit de pacate. 

Iata invataturile parintelui Argatu pentru sanatate, spor si alungarea raului:
„Pentru aceasta trebuie sa fii pregatit, adica spovedit de pacate. In timpul celor 9 zile, daca esti femeie nu trebuie sa ai ciclu. Daca iti vine, trebuie sa reiei cand nu ai. 
Se posteste 9 zile, tinandu-se post negru luni, miercuri si vineri, pana la ora 24.00. 

In fiecare zi se fac urmatoarele rugaciuni: Ziua se fac 40 de metanii, plus rugaciunile tale zilnice sau Tatal Nostru spus cat mai des. Seara, dupa ora 22.00, mai bine spre ora 24.00, faci rugaciune. Se face Acatistul Mantuitorului si se aprind 9 lumanari, asezate in forma de cruce. 
Daca nu ai Acatistier spui Tatal Nostru astfel: 3 metanii plus Tatal Nostru plus Rugaciunea de cerere si repeti aceasta pana faci 40 de metanii.
Atentie: cine nu poate duce postul pana la ora 24.00, il poate opri la ora 18.00 sau la ora 21.00 si poate manca doar o masa de post. D
aca ai mancat de 2 ori, ti-a furat diavolul postul. 
In cursul zilei sau cu 2 ore inainte de masa, iei o bucatica de Anafura plus un paharel mic de aghiazma facuta cu molitfele sfantului Vasile.
Lumanarile pe care le aprinzi se lipesc pe o tava sau o placa de faianta sau caramida. Ele trebuie sa arda complet. Aceasta este important. 

Citeste si Ce rugaciuni sa citesti ca sa te ajute pentru indeplinirea dorintelor tale

Rugaciune de cerere: Dezleaga, Doamne, toate vrajile, farmecele si blestemele cu care m-au legat vrajmasii mei stiuti si nestiuti, dezleaga-le si intru nimica sa se prefaca. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieste, si apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine robul tau (numele) apara-ma! 

Zici: Dezleaga, Doamne, toate vrajile cu care m-a legat vrajmasul meu(numele), dezleaga-le! Dezleaga si intru nimic sa se prefaca, alunga duhurile necurate, pe pustiu sa se duca si la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (numele) iarta-ma! In timpul rugaciunii cere: Dezleaga, Doamne, darul de bani, de casa, de imbracaminte, de incaltaminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere si spor, etc (tot ce crezi ca ti-a fost legat). Amin! 

"Sfintilor Arhangheli Mihail si Gabriel, duceti nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parintilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiti din neamurile noastre, ale mosilor si stramosilor pana la al noualea neam si-mi daruiti mie implinirea dorintei mele (spui dorinta)". 

Cine a fost parintele Ilarion Argatu? Parintele Ilarion, pe numele sau de botez, Ioan, s-a nascut la 2 august 1913, in localitatea Valea Glodului, comuna Vulturesti, judetul Suceava, si a trecut in nefiinta la 11 mai 1999, la Manastirea Cernica. Preot ortodox, renumit pentru slujbele de exorcizare pe care le-a tinut in Europa si America, dupa 1990,  parintele Argatu a fost deshumat in 2005, iar trupul sau a fost gasit aproape intact. Arhimandritul Ilarion Argatu a trecut la cele vesnice la data de11 mai 1999,  la varsta de 86 ani. A cerut sa fie inmormantat in comuna Boroaia, acolo unde a ridicat, cu eforturi inimaginabile, o frumoasa biserica si unde a slujit multi ani ca preot. A fost inmormantat intr-o cripta sapata in pronaosul bisericii alaturi de sotia sa. Ioan Argatu a urmat scoala cu 5 clase din Valea Glodului, apoi, la indemnul unchiului sau, Epifanie Craciun, staretul Manastirii Cocos din Dobrogea, a mers la Seminarul Teologic cu 8 clase din Dorohoi, dupa care a urmat si absolvit Facultatea de Teologie din Cernauti. In paralel cu studiile teologice, a urmat cursurile Scolii Militare din Bacau, obtinand gradul de sublocotenent. Dupa absolvirea Facultatii de Teologie si a scolii militare, s-a inrolat in armata, fiind trimis ofiter in cadrul unitatii de graniceri de la Careii Mari, la granita cu Ungaria.
A urmat si o scoala de serviciu social, initiata de catre ministrul invatamantului de atunci, Dimitrei Gusti (1933-1934).

A dat haina militara pe sutana 
Dupa casatorie, renunta la cariera militara si depune cerere la Mitropolia Moldovei sa fie hirotonit preot pe seama Parohiei Oniceni, fiind preot ajutator al socrului sau. In anul 1940, este hirotonit ca preot de mir, in Catedrala Mitropolitana din Iasi. In anul 1946, arhiepiscopul si mitropolitul Moldovei, Irineu Mihalcescu, l-a transferat in interes de serviciu pe preotul Ioan Argatu, de la Parohia Oniceni la Parohia Boroaia, pentru a ridica biserica din acel sat, a carei constructie stagnase de 22 ani. Parintele Argatu a adus la Boroaia biserica monument istoric de la Rasca si a procurat, de asemenea, piatra pentru zidarie si alte materiale.

Dar lucrarile vor intra intr-o noua perioada de stagnare. Devenit incomod pentru autoritatile comuniste, parintele Argatu, fugarit de Militie, a stat ascuns mai bine de 16 ani, fiind condamnat chiar la inchisoare pe viata. In 1972, parintele Ioan Argatu a ramas vaduv si, in anul urmator, in luna ianuarie 1973, s-a calugarit la Manastirea Antim din Bucuresti, luand numele de Ilarion. A petrecut, apoi, cativa ani la Manastirea Caldarusani, iar ultimii 19 ani din viata i-a trait la Manastirea Cernica, unde a fost duhovnicul intregii comunitati de calugari. Aici a exorcizat sute de posedati, romani si straini.


paraclisul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1899 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006529 (s)