News Flash:

Aceasta este PIZZA de care trebuie sa te feresti!

1 Decembrie 2015
1974 Vizualizari | 0 Comentarii
pizza2
Pizza este un preparat care a cucerit pe toata lumea, devenind un fel de mancare universal. Blatul se pastreaza, dar ceea ce presaram peste el poate fi foarte variat, dupa gusturile noastre si dupa traditiile locale. Pizza poate fi consumata in orice moment al zilei, in tot timpul anului, si de catre toate varstele. Dar este acest fel de mancare si sanatos?

Incepand cu blatul, cel mai important aspect referitor la sanatatea consumatorilor este ca acesta este cel mai adesea facut din faina alba rafinata. Prin procesarea bobului de grau, se elimina vitaminele, enzimele, mineralele (cobalt, fier, mangan, molibden, cupru, etc.), in lipsa carora faina devine mai nesanatoasa, iar consumul acesteia presupune mari dezechilibre in corpul uman.

De cele mai multe ori, blatul de pizza este cumparat congelat de catre restaurante, iar mai apoi in bucatariile acestora se adauga ingredientele de deasupra. Aspectul cel mai neplacut in legatura cu blatul de pizza cumparat din comert este ca el contine si ingrediente nedorite: zahar si sare in exces, aditivi, arome si coloranti in unele cazuri.

In cazul in care doriti sa preparati o varianta sanatoasa de blat de pizza, cel mai bine il preparati chiar acasa, din faina de cereale integrale; bogate in fibre, vitamine si minerale, vor contribui la functionarea optima a sistemului digestiv si la instalarea senzatiei de satietate.

De cele mai multe ori, branza care este presarata pe pizza in comert este de calitate indoielnica: este degresata si nu mai contine grasimile naturale, sanatoase, pe care branza le contine in mod normal.

In alta ordine de idei, combinatia de grasimi si carbohidrati nu este benefica pentru organism si determina realizarea depozitelor de tesut adipos. Adaugand mezeluri (carnati, salamuri) la pizza, devine si mai nesanatoasa, din cauza aromelor artificiale si a conservantilor din acestea, printre altele.

Sosurile pentru pizza sunt preparate cu conservanti si cu arome artificiale de cele mai multe ori, iar alternativa ar fi un sos preparat in casa, din rosii si condimente. In acest fel veti evita si continutul ridicat de sare, care reprezinta o cantitate ridicata de sodiu in organism, care nu este deloc benefica pentru organism.

O alta solutie pentru o varianta sanatoasa de pizza este cea cu legume din abundenta, care are vitamine si minerale din plin, nu contine grasimi saturate si este plina de fibre atat de benefice pentru sistemul digestiv. In concluzie, pizza poate fi atat sanatoasa, cat si nociva, totul depinzand de ingrediente si de modul de preparare. Alegerea este doar a noastra!

pizza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005942 (s)