News Flash:

Academia Itineranta "Andrei Serban" 2016, la castelul din comuna Macea

13 Iulie 2016
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Academia Itineranta
Academia Itineranta "Andrei Serban" revine in acest an cu un nou atelier - rezidenta dedicat tinerilor actori romani sustinut de cunoscutul regizor Andrei Serban, ce se va derula in perioada 12 - 18 iulie, la castelul din comuna Macea al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" si la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din municipiul Arad. 
Editia 2016 este organizata in parteneriat de Primaria Arad si Centrul Municipal de Cultura, Fundatia Culturala "Camil Petrescu", Asociatia Film ETC, Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala "Ion Sava" al Teatrului National Bucuresti, Teatrul Clasic "Ioan Slavici" si Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad. 
Potrivit organizatorilor evenimentului, Academia Itineranta "Andrei Serban" este un program - cadru conceput ca un laborator interdisciplinar de creatie in jurul personalitatii artistice a regizorului Andrei Serban, reunind tineri actori, alaturi de artisti din alte discipline. Primele patru editii ale Academiei au adus impreuna peste 200 de actori, regizori, scenografi, dramaturgi, muzicieni sau artisti vizuali. 
Initiata de actualul ministru al Culturii, Corina Suteu, in 2007, pentru a raspunde nevoii de a construi forme de pregatire artistica si spatii de creativitate care sa stimuleze existenta experimentului si a cercetarii artistice, Academia Itineranta este realizata prin ample parteneriate institutionale, care au inclus la editiile anterioare Institutul Cultural Roman, Asociatia ECUMEST si Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala "Ion Sava". 
Daca atelierele din anii precedenti au avut ca focus cazul Tanacu (Plopi/New York, 2007), opera lui Brancusi (Horezu, 2009), Eminescu (Ipotesti, 2011), Shakespeare si Caragiale (Mogosoaia, 2012), editia din acest an propune participantilor lucrul pe texte de Shakespeare, Turgheniev si Sarah Kane. 
La a cincea editie a Academiei Itinerante, conform organizatorilor, participa peste 35 de actori, regizori, dramaturgi, muzicieni si jurnalisti din toata tara. Atelierul sustinut de regizorul Andrei Serban se va desfasura la Castelul de la Macea si la TCIS din Arad, in data de 18 iulie, regizorul Andrei Serban si participantii la atelier urmand sa sustina la Sala "Studio'' a teatrului o prezentare publica informala a metodei atelierului si a rezultatelor acestuia. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004952 (s)