News Flash:

A salvat-o de la moarte din lagarul de la Auschwitz, apoi s-au indragostit pe loc. Au fost fericiti o perioada, dar apoi el a fugit… iar ea a ramas singura pe lume, fara familie: uite ce s-a intamplat cu ei, dupa luni de zile!

14 Iunie 2018
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
lagar

In vara lui 1944, Edit Shtayner a petrecut patru luni in lagarul de la Auschwitz si a fost salvata de soldatii britanici intr-un moment in care se facea schimb de prizonieri.

Evreii din Ungaria s-au alaturat echipei de lucru in cadrul lagarului de concentrare. Restul familiei lui Edit, a murit in camerele de gazare. Dupa cucerirea lagarului de catre trupele sovietice, toti prizonierii au fost dusi la Bergen-Belsen, unde au fost salvati de catre saldatii marinei.

John Makkey a fost si el un prizonier de razboi. El a fugit dintr-un lagar de prizonieri de razboi din Italia, imbracat in uniforma soldatilor italieni.

Si dupa 18 luni de calatorie, el nu a incetat sa participe in lupte. Chiar a fost membrul echipei ce a participat la salvarea lui Edit si a tovarasilor ei.

Odata ce au ajuns la o distanta sigura, au inceput sa sarbatoreasca eliberarea. In timpul petrecerii, Edit si John si-au intalnit privirile. John a rugat un prieten sa mearga sa o intrebe pe Edit daca este de acord sa danseze cu el. Edit a raspuns ca va dansa doar in cazul in care John insusi o va invita.

Totul a decurs perfect. In final, cuplul s-a stabilit in Scotia si au avut nunta in iulie 1946. Indragostitii sunt acum parinti a doi copii, sase nepoti si cinci stranepoti. Fiind pensionari, au in gestiune un mic hotel in Scotia.

Recent, ei s-au mutat recent la un azil de batrani din Broughty Ferry, Dundee. John a implinit 96 de ani, iar Edit 92 de ani.
„Ei in continuare se iubesc si isi poarta unul altuia de grija”, a spus asistenta de la casa de batrani, Pamela Shaw.

Nicio poveste nu m-a impresionat atat de mult precum aceasta!


john makkey
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 42 queries | Mysql time :0.006389 (s)