News Flash:

A mancat un ardei iute mic in fiecare zi. Efectele i-au uimit pana si pe medici

25 Septembrie 2017
1368 Vizualizari | 0 Comentarii
arde 640x427

Ardeii iuți și-au câștigat renumele de aliment terapeutic. Studii desfășurate în SUA și Australia au arătat că aceste legume previn multe boli cardiovasculare, vindecă boli de stomac și de intestine. Originar din America Centrala si de Sud,ardeiul iute a fost raspandit in lume de marinarii spanioli si portughezi. Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicina. Cantitatea de capsaicina determina cat de iute este ardeiul. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat ardeiul este mai iute.

Daca iti place mancarea iute sau picanta,atunci consuma un ardei iute la fiecare masa. Iata de ce ar trebui sa faci acest lucru…Cei care nu sunt mari fani ai acestui produs alimentar,ar trebui sa se gandeasca la o schimbare.

Pierderea in greutate
Alimentele iuti accelereaza procesul de pierdere in greutate, sanatos.

Cercetatorii au aratat ca capsaicina din ardeiul iute ajuta organismul sa arda mai mult calorii.

Prevenirea cancerului
Se crede ca aceasta capsaicina poate distruge celulele canceroase anormale. Ardeiul iute va fereste de raceli si previne accidentele vasculare cerebrale si obezitatea.

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară
A fost demonstrat că ardeii iuţi pot reduce colesterolul şi nivelul de trigliceride sau previni cheagurile de sânge. Culturile care folosesc ardeiul iute în abundenţă au niveluri mult mai scăzute ale bolilor de inimă şi trombozei.

Hipertensiune
Stiinta a dovedit ca ardeiul iute poate scadea tensiunea arteriala si relaxeaza vasele de sange.

Managerul furiei
Alimentele iuti sau picante stimuleaza producerea de serotonina,hormonul care te face sa te simti bine si este un excelent leac pentru depresie.

Amelioreaza inflamatiile
Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati anti-inflamatorii. Capsaicina blocheaza eficient substanta P, asociata cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta impotriva artritei.

Amelioreaza durerea
Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.

Imbunatateste digestia
Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. Alimentele care sunt digerate bine ofera organimsului nutrientii necesari si energie, iar alimentele care nu sunt digerate bine produc toxine. Aceste propietati sunt foarte importante tinand cont de faptul ca digestia este esentiala pentru sanatatea noastra.

Previne cancerul de prostată
Cercetările reritoare la cancerul de prostată arată că capsaicina poate distruge în mod eficient celule canceroase. În urma unei terapii de patru săptămâni, capsaicina stopează cresterea celulelor cancerului de prostată, iar tumorile au fost reduse în mod semnificativ în cazul majorităţii testelor. Este recomandata administrarea unei cantitate de 400 mg de capsaicină de trei ori pe săptămână pentru a preveni cancerul de prostată.

Previne ulcerul de stomac
S-a crezut mult timp în mod greşit că alimentele iuţi cauzează ulcerul de stomac. În prezent s-a confirmat că ardeiul iute nu cauzează ulcer, ci previne apariţia lui pentru că distruge bacteriile nocive şi stimulează secreţia de sucuri gastrice cu rol preotector.


prevenirea cancerului hipertensiune managerul furiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006638 (s)