News Flash:

A inceput saptamana tehologiei la Timisoara: TechFest asteapta mii de pasionati de inovatie, programe si obiecte de ultima generatie - FOTO

12 Octombrie 2017
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
• De luni si pana duminica, TechFest Timisoara inseamna conferinte, workshopuri, forum de IT, hackathon, expozitie tech si alte evenimente dedicate comunitatii si publicului larg
• Accesul la festival este gratuit, iar anumite activitati necesita inregistrare prealabila pe site
TechFest, primul festival din zona dedicat tehnologiei, a dat startul editiei 2017 la Timisoara. In aceasta saptamana, specialisti ai industriei, pasionati de noile tehnologii, precum si publicul larg sunt asteptati la evenimente diverse, organizate in organizate in jurul unui interes comun: tehnologia. 
Saptamana aceasta Universitatea Politehnica si CoWork Timisoara au gazduit „Community Tech Events”, un program dezvoltat pentru a aduce impreuna pasionatii de tehnologie cu reprezentanti ai industriei. Printre companiile care vin sa cunoasca potentiali angajati sau studenti in practica sunt Facebook si ENERO. 
TechFest a continuat miercuri  si joi (12.10), cu Digital & Tech Talks, conferinta de doua zile organizata pe modelul TED, temele fiind centrate pe tehnologie. Printre vorbitori se numara Stéphane Demicheli, Marketing Innovation Manager la BRD Groupe Société Générale, Andrei Son, Contry Innovation Manager la Continental Automotive Romania, Romeo Man, fondatorul MAN Digital, Radu Stefan, Partner Technology Strategy Lead la Microsoft, Madalina Stanescu, Digital Marketing Consultant la Google Romania, Alexandru Catalin Pusa, avocat coordonator la Alexandru, Andreas & Asociatii. Programul complet al conferintelor este disponibil pe site, unde se poate face si inregistrarea de participare (accesul este gratuit).
Vineri (13.10) dupa-masa incepe cu IT Forum si continua cu decernarea Premiilor Industriei – Local Innovators Awards, evenimente organizate impreuna cu ARIES Timisoara, pentru ca noaptea de vineri spre sambata sa le fie dedicata gamerilor – Gaming Night. 
Sambata (14.10), TechFest gazduieste MegaDojo Timisoara, cel mai mare eveniment de educatie in domeniul programarii desfasurat vreodata intr-o locatie unica din Romania – peste 500 de copii si tineri de 7-17 ani vor deveni creatori digitali. Tot sambata are loc InnovateIT , cu un atelier sustinut de Adrian Pica, Product Manager la Telenav. 
De vineri (13.10) si pana duminica (15.10), publicul larg este asteptat sa viziteze ExpoTech la Iulius Mall, pentru a vedea ultimele tendinte in automatizarea locuintei, electrice si electronice inovative, oglinzi si jucarii inteligente, imprimante 3D si alte obiecte care ne pot schimba viata. Accesul este gratuit, iar organizatorii au pregatit si o tombola speciala, unde premiu este o drona. Inscrierea se realizeaza prin completarea formularului de pe site. 
Cei mai buni programatori se intrec sambata, duminica si luni (14.10 – 16.10) la Timisoara MegaHack, unde echipele vor avea de rezolvat probleme reale propuse de partenerii evenimentului, iar cele mai bune aplicatii vor fi premiate. Inscrierile se realizeaza pe pagina dedicata de pe site. 
Prima editie TechFest a avut loc in noiembrie 2016 la Cluj-Napoca si a adus 3.200 de participanti la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor si managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferintele TechTalks, Codecamp si Business Mixer, competitia Transilvania Demo Day si lansarea parcului stiintific si tehnologic TETAPOLIS, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days si gala Tech Industry Awards. Acestora li se adauga zeci de mii de vizitatori ai expozitiei tehnologice ExpoTech de la Iulius Mall Cluj. Evenimentul a mai insemnat premii in valoare totala de 25 de mii de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack si 70 de ore de prezentari sustinute de specialisti. In total, au fost implicate 118 companii, institutii si organizatii. 

Galerie Foto

TechFest_2016_3_
techfest timisoara hackathon gratuit noile tehnologii expotech
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004746 (s)