News Flash:

A fost CUTREMUR PUTERNIC!

25 Noiembrie 2015
1456 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremure1
Un cutremur cu magnitudinea 7,5 a avut loc in estul Peru, a anuntat marti Institutul american de geofizica USGS, fara ca imediat dupa acest seism de mare adancime sa fie raportate victime sau pagube, relateaza AFP in pagina electronica.
Cutremurul, care a avut loc la ora locala 17.45 (miercuri, 0.45, ora Romaniei), s-a podus la 602 kilometri adancime.
El a fost localizat in bazinul Amazonului, in apropiere de frontiera peruano-braziliana, la aproximativ 173 de kilometri vest-nord-vest de Iberia si 681 de kilometri est-nord-est de capitala, Lima.
Potrivit postului canadian CBC, USGS a anuntat ca un al doilea cutremur, cu magnitudinea 5,9, a avut loc in apropiere, cateva minute mai tarziu, de asemenea la mare adancime.
Seful serviciilor de urgenta din Peru, Alfredo Murgueytio, a anuntat ca seismul si replica au fost resimtite in zona Amazonului. "Pentru moment nu exista raportari ale unor pagube", a spus el.
Un reprezentant al companiei miniere Southern Copper, unul dintre cei mai mari producatori de cupru din sudul Peru, a anuntat ca operatiunile nu au fost afectate. Peru este al treilea cel mai important producator mondial de cupru.
Mai multi locuitori din orasul brazilian Brasileia, situat la 247 de kilometri est de epicentru, au declarat pentru Reuters ca au resimtit cutremurul, dar ca nu au fost produse pagube vizibile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005933 (s)