News Flash:

A fost creat lipiciul chirurgical care ar putea repara chiar si leziunile de pe inima unui nou nascut

4 Iulie 2016
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
s560x316 maria pereira adeziv chirurgical
Absolventa a programului MIT Portugalia, Maria Pereira, director de cercetare la sediul la Gecko Biomedical de la Paris, a creat un lipici chirurgical ce ar putea combate pana si leziunile cardiace ale nou nascutilor. Tanara cercetatoare colaboreaza cu o echipa de chirurgi de la Brigham si Womens Hospital din Boston, iar compania pentru care lucreaza a primit 9 milioane de euro pentru prelucrarea adezivului.

Chirurgia a fost bazata pe sutura timp de secole si, desi a avansat cu mult de la ace de os si fir de matase, procesul inca dauneaza organismului uman. "Suturilesunt consumatoare de timp, tesutul dauneaza si sunt o provocare, din punct de vedere tehnic", spune Maria Pereira, director de cercetare la sediul la Gecko Biomedical de la Paris, care a creat lipiciul chirurgical, o alternativa la clasicele copci

Lipici biodegradabil
Adezivul creat de Pereira este vascos si biodegradabil si este intarit cu ajutorul luminii unor LED-uri. Spre deosebire de alte adezive care pot fi spalate cu apa, acesta poate fi plasat in medii umede, cum ar fi inima, situatie in care acesta functioneaza atat ca un material de etansare, cat si ca o schela pe care sa creasca tesutul. Despre acest adeziv se spune ca ar putea repara pana si leziunile cardiace la copii. 

Medicii de la Spitalul de Copii din Boston au abordat aceasta problema in cadrul Diviziei de stiinte medicale si Tehnologie: cum sa opereze inima unui copil nou-nascut fara suturi? Astfel de operatii sunt extrem de delicate. Pereira s-a inspirat din natura. "Intelegerea principiilor de baza ale modului de lucru este foarte importanta in dezvoltarea de noi tehnologii", spune ea.

Un grup de oameni de stiinta si antreprenori fondat Gecko Biomedical in 2012, a angajat-o pe Pereira in calitate de sef de cercetare. Primul sau produs fabricat din adeziv, GB02, actioneaza ca adjuvant la suturi in chirurgia de reconstructie vasculara si va intra in studiile clinice in aceasta primavara, cu scopul de a asigura aprobarea de reglementare, in prima jumatate a anului 2017.

Compania, care a primit peste 9 milioane de euro, lucreaza la GB04, care ar putea pune capat nevoii de suturi cu totul.
"Scopul este acela de a face o interventie chirurgicala mai simplu si sa schimbam modul in care se face", a completat Maria Pereira.

maria pereira lipici chirurgical suturile clasicele copci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006104 (s)