News Flash:

A fost adoptat bugetul pe 2018 al municipiului Arad

30 Ianuarie 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria arad1

Bugetul pe anul 2018 al municipiului Arad a fost adoptat luni intr-o sedinta publica extraordinara a Consiliului Local Municipal, dezbaterile pe buget provocand discutii aprinse intre consilierii PSD-ALDE si cei ai PNL si UDMR. 

In cadrul discutiilor au fost propuse o serie de amendamente, unul dintre acestea, care a si fost adoptat, referitor la achizitionarea unei masini care taie in bucati buletinele si cartile de identitate care nu mai sunt valabile, in valoare de 35.000 de lei. 

Bugetul general de venituri si cheltuieli pe 2018 se ridica la un total de 623,5 milioane lei, din acesta o pondere de 20% revenind culturii, recreerii si religiei, 17% transportului, 11% locuintelor si serviciilor de dezvoltare publica, 9% autoritatilor publice, 9% combustibililor si energiei, 8% invatamantului, 7% asistentei sociale, 7% protectiei mediului, 6% altor servicii publice generale, 3% sanatatii, 2% ordinii publice si sigurantei nationale si 1% dobanzilor. 

La finalul sedintei, primarul Gheorghe Falca i-a acuzat pe cei din grupul PSD-ALDE ca "votand impotriva Bugetului general de venituri si cheltuieli al Aradului au votat impotriva sanatatii, educatiei si dezvoltarii orasului". 

Pe de alta parte, a fost adoptat si proiectul de hotarare privind solicitarea adresata Guvernului Romaniei pentru trecerea din domeniul public al statului si administrarea MApN in domeniul public al municipiului Arad a unui teren cu o suprafata de 93.992 mp, unde se afla un poligon de tragere, in vederea amenajarii unei zone de agrement cu fonduri de la bugetul local al municipiului. 

Primarul Gheorghe Falca a sustinut ca municipalitatea nu s-a angajat sa faca chiar atat de multe lucruri cate pretinde MApN pentru a prelua Cetatea Aradului, asa ca a decis sa accepte ca MApN sa ia inapoi Cetatea, conform protocolului parafat, si, dupa cum a declarat ministrul Mihai Fifor, sa se amenajeze pe o parte a terenului o zona civila deschisa turismului, iar pe restul terenului sa ramana unitatea militara. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006292 (s)