News Flash:

A doua semifinala Eurovision Romania 2018 va avea loc la Timisoara

26 Ianuarie 2018
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
eurovision

Recitaluri de muzica rock, hituri sarbesti si acorduri rromanes fac parte din programul celei de-a doua semifinale Eurovision Romania 2018, care va avea loc duminica, de la ora 21.00, la Sala 2 a Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara, informeaza Televiziunea Romana.
Seria show-urilor selectiei nationale Eurovision continua duminica, la Timisoara, cu a doua semifinala a concursului. Spectacolul va avea loc in decorul inedit al fostului manej imperial ce gazduieste, in prezent, Sala 2 a Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara, iar scena va avea 90 de metri patrati de ecrane LED si 200 de proiectoare de lumina.

Mai multe generatii de artisti si genuri muzicale vor incerca sa convinga juriul ca merita un loc in marea finala: Jukebox feat Bella Santiago ("Auzi Cum Bate"), Alessandro Danescu ("Breaking Up"), Meriem ("End The Battle"), MIHAI ("Heaven"), Jessie Banes ("Lightning Strikes"), Romeo Zaharia ("Maybe This Time"), Othello ("Noi Suntem Padure"), Miruna Diaconescu ("Run For You"), Serena ("Safari"), Pragu’ de Sus ("Te Voi Chema"), Endless feat Maria Grosu ("Thinking About You") si Rafael & Andy ("We Are One"). Piesele sunt disponibile pe siteul dedicat: http://eurovision.tvr.ro.

Show-ul va fi deschis de aradeanul de origine portugheza Ricardo Caria, care va canta melodia castigatoare a Eurovision 2017, "Amar Pelos Dois", piesa care l-a transformat in castigator pe Salvador Sobral. Si, pentru ca Sobral a dus finala internationala in Portugalia, Ricardo Caria va reveni pe scena de la Timisoara pentru a incheia transmisia directa cu o melodie dedicata actualei capitale a muzicii europene – Lisabona.
Fanii Eurovisionului o vor putea revedea, pe scena de la Timisoara, pe cantareata sarba de origine croata Neda Ukraden, cel mai bine vandut artist din Serbia, dupa care publicul se va energiza cu muzica Laviniei Raducanu, supranumita vocea de cristal a Europei. Interpreta aduce pe scena Eurovision Romania piesa "Chaven romane", lansata la Paris si doua melodii in prima auditie, intr-un recital inedit.

Inainte ca juriul sa anunte cei trei finalisti ai serii, sala va vibra alaturi de legendara trupa originara chiar din capitala Banatului Cargo, care va canta in premiera noul ei single, "Te strig", si alte piese care au scris istorie in rock-ul romanesc.

Telespectatorii TVR vor afla in direct, de la 21.00, cei trei finalisti ai semifinalei de la Timisoara din show-ul prezentat de Diana Dumitrescu si Cezar Ouatu. Cei doi artisti vor fi sustinuti, din Camera Verde, de Dorina Talpes, prezentator TVR Timisoara.

La finalul show-ului, castigatorii, membrii juriului - Marian Ionescu, Ilinca Bacila, Nicu Patoi, Liliana Stefan, Viorel Gavrila - si prezentatorii vor sustine o conferinta de presa, in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR Moldova, precum si pe TVR+.

Cu o seara inaintea spectacolului de duminica, sambata, in direct la TVR 1, de la ora 22.00, va fi transmisa emisiunea "Culise Eurovision 2018".

Pe 25 februarie, in finala, care va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese ramase in concurs.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentantii celor 42 de tari inscrise in competitie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 si 10 mai si finala pe 12 mai.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretata de Mihai Traistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex Florea, au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai buna clasare a Romaniei in concurs, de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010 si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006560 (s)