News Flash:

A doua etapa de inscrieri la clasa pregatitoare a inceput miercuri

30 Martie 2016
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
clasa pregatitoare
Miercuri a inceput a doua etapa de inscrieri la clasa pregatitoare, parintii urmand sa depuna dosare la scoli in perioada 30 martie - 8 aprilie, iar afisarea rezultatelor se va face pe 15 aprilie, potrivit calendarului Ministerului Educatiei.
Incepand de miercuri, parintii pot depune dosarele la scoli, in a doua etapa de inscriere la clasa pregatitoare. Astfel, potrivit calendarului Ministerului Educatiei, aceasta etapa de inscrieri la pregatitoare se va desfasura in perioada 30 martie - 15 aprilie.
30 martie – 08 aprilie este perioada in care se depun cererile-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.
In perioada 11 -15 aprilie se va face procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.
Pe 15 aprilie se vor afisa, in unitatile de invatamant, listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
In perioada 19 – 22 aprilie se vor centraliza si solutiona, de catre inspectoratul scolar, cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.
In urma primei etape de inscriere la clasa pregatitoare (29 februarie - 18 martie), din totalul celor 168.220 de cereri depuse, au fost admise 166.698 (99,1%), potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.
„Dintre acestea, 143.223 sunt cereri admise pentru scoala de circumscriptie (142.203 la prima optiune, respectiv 1.020 la optiunea de revenire), iar 23.475 pentru alta unitate de invatamant decat cea arondata. 1.522 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la scolile dorite, altele decat cele de circumscriptie, iar parintii/tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la unitatea de invatamant arondata initial. Aceste cereri vor putea fi solutionate in a doua etapa de inscriere”, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005023 (s)