News Flash:

8 motive pentru a consuma cat mai des piersici

8 Iulie 2016
1559 Vizualizari | 0 Comentarii
s560x316 piersici

Cu un gust dulce, aromat, piersicile se numara printre fructele de vara extrem de apreciate. Sunt excelente pentru hidratare, intrucat contin aproximativ 87% apa si sunt o sursa bogata de vitamine, minerale si alti nutrienti cu importante proprietati terapeutice. Iata cateva motive pentru a consuma cat mai des piersici:

Controleaza greutatea
O piersica mare contine aproximativ 60 de kilocalorii, asa ca, de fiecare data cand simtiti foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o piersica. Daca doriti, puteti sa le amestecati cu iaurt grecesc sau un iaurt scazut de calorii.

Sursa de multivitamine
Piersicile furnizeaza 10 vitamine diferite, in special vitamina A (esentiala pentru o vedere buna) si vitamina C (un antioxidant puternic). Vitamina E este de asemenea prezent, desi intr-o masura mai mica, ca si vitamina K. Vitamina C este un antioxidant excelent, iar vitamina E este un aliat indispensabil pentru o coagulare buna.

Bogate in potasiu
O piersica mare contine 333 miligrame de potasiu. Acest mineral este important pentru reglarea tensiunii arteriale si pentru a preveni dezvoltarea de pietre la rinichi. Dar acest lucru nu este singurul mineral pe care il contine acest fruct delicios; piersicile, de asemenea contin magneziu, fosfor, zinc, mangan, fier si calciu. Toate aceste elemente nutritive consolideaza sistemul osos si contribuie la o buna functionare a creierului.

Regleaza tranzitul
Datorita continutului bogat de fibre, consumul regulat de piersici este de un real ajutor persoanelor care au probleme digestive, avand un tranzit intestinal lenes. Acestea inlatura constipatia si favorizeaza digestia, cu efect favorabil si in caz de hemoroizi. 

Efect diuretic-depurativ
Piersicile au efecte benefice si in cazurile de litiaza urinara, reumatism, guta, datorita actiunii lor diuretice-depurative.

Impiedica dezvoltarea cancerului mamar

Un cercetator de la universitatea Washington State a descoperit alaturi de oamenii de stiinta de la Universitatea Texas A&M ca anumiti compusi din piersici pot inhiba dezvoltarea celulelor de cancer de san si pot reduce abilitatea acestora de a se raspandi.

Oamenii de stiinta afirma ca acesti compusi ar putea fi adaugati terapiilor care reduc riscul de metastaza, principala cauza de deces in cazul cancerului mamar si al altor tipuri de cancer. Compusii ar putea fi consumati sub forma de extras sau prin consumarea a doua-trei piersici pe zi.

"Eu as opta pentru trei piersici pe zi", afirma Giuliana Noratto, profesor de stiinte alimentare la Universitatea Washington State.

Combat sindromul metabolic
"Compusii din fructele cu samburi tari (drupe) pot ajuta impotriva sindromului metabolic", sustine dr. Luis Cisneros-Zevallos, cercetator la AgriLife Research si implicat intr-un studiu al Societatii Americane de Chimie din Philadelphia. 

"Activitatea noastra indica faptul ca compusii fenolici prezenti in aceste fructe au proprietati anti-obezitate, anti-inflamatorii si anti-diabetice in diferite linii de celule si ar mai putea de asemenea sa reduca oxidarea colesterolului rau LDL, care este asociata cu boala cardiovasculara".

Benefice in caz de astenie, convalescenta
Datorita constituentilor sai, piersica poate fi de un real beneficiu in cazul persoanelor astenice, slabite, fara pofta de mancare, a celor aflate in convalescenta sau care prezinta stari depresive.

Citeste si: Cum te poti trata cu frunze de piersic 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM


piersicile controleaza greutatea regleaza tranzitul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007418 (s)