News Flash:

7 lucruri care le sunt interzise femeilor din Arabia Saudita

6 Iunie 2018
985 Vizualizari | 0 Comentarii
femei1

Femeile din Arabia Saudita nu au voie sa faca aproape nimic, de la alegerea viitorului sot la condusul masinii. Iti prezentam in continuare modul in care traiesc femeile de aici, intr-un loc in care drepturile lor sunt controlate. Vei afla cateva dintre stereoptipurile pe care le cunoastem cu totii cu privire la traiul lor acolo si despre lucrurile care le sunt interzise cu desavarsire:

1. Au nevoie in permanenta de mahram
Femeile nu au voie sa se deplaseze in voie fara un insotitor legal numit mahram sau o ruda de gen masculin. Fara permisiunea sa, femeia nu poate pleca in strainatate, lucra, casatori, studia la universitate sau chiar sa faca o operatie. Atunci cand trebuie sa mearga la tribunal sau la politie e nevoie de un insotitor barbat care sa confirme identitatea femeii.

2. Dreptul de a avea carnet de conducere
In 2017, Regele Arabiei Saudite a eliberat un decret prin care permite locuitoarelor din tara sa conduca masini. Permisul va intra in vigoare in iunie 2018. Cu toate acestea, soferitele au nevoie de permisiunea tutorelor lor pentru a putea conduce. Pana atunci, nu e legal ca femeile sa conduca.

3. Transportul public e interzis
Femeile au voie sa mearga cu trenul dar doar intr-un vagon special, aflat la capatul trenului. Majoritatea autobuzelor refuza sa transporte femei. Femeile merg pe jos, in taxi sau cu sofer personal.

4. Tinuta neagra din cap pana in picioare
Atunci cand ies pe strada, femeile trebuie sa isi acopere complet corpul. Lasa afara doar ochii, mainile si picioarele. Hainele trebuie sa fie complet lungi, largi, din materiale opace si sa nu puna in evidenta formele femeii care le poarta.

5. Pot studia la Universitate, dar nu e neaparat util
Femeile au voie sa studieze, dar cu anumite restrictii. Numarul femeilor cu studii superioare e mai mare aici decat cel al populatiei masculine. In acelasi timp, calitatea universitatilor de femei lasa mult de dorit. Daca ii permite tutorele, poate sa studieze in strainatate. Majoritatea femeilor nu lucreaza dupa ce termina studiile.
6. Casatoria din dragoste
Multe fete se casatoresc foarte devreme, chiar inainte de a ajunge la pubertate. Sarcinile si nasterile premature dauneaza sanatatii si pot duce chiar la disparitie de pe pamant. Drepturile asupra unui copil mai mare de 7 ani apartin doar tatalui.

7. Barbatii si femeile stau separat
Societatea e impartita in zone pentru femei si zone separate pentru barbati. Acest lucru nu se intampla doar acasa, ci si in locurile publice cum ar fi pe plaja, in mijloacele de transport si la restaurant. Exista locuri unde pot sta laolalta cum sunt spitalelem bancile si institutiile medicale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006336 (s)