News Flash:

7 beneficii imbatabile ale ceaiului de urzica

16 Aprilie 2018
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
ceaiului de urzica

Frunzele de urzica se adauga in apa cand aceasta se apropie de punctul de fierbere si se bea ceaiul pentru ameliorarea acestor afectiuni. Consulta insa medicul in prealabil, pentru ca urzica poate interactiona cu anumite medicamente.

1. Previne piatra la rinichi si alte probleme urinare sau cu vezica urinara

Ceaiul de urzica este un diuretic naturale ce permite circulatia adecvata a lichidelor in rinichi si vezica, prevenind, astfel, piatra la rinichi. Publicatia Journal of Herbal Pharmacotherapy pretinde ca ceaiul de urzica poate elimina toxinele din tractul urinar si sa sprijine, de asemenea, medicamentele utilizate in tratamentul infectiilor tractului urinar.

2. Acesta actioneaza ca un calmant natural care usureaza durerile de artrita si dureri musculare

Urzica a fost folosita inca din timpuri imemoriale pentru tratarea artritei arata Centrul Medical al Universitatii din Maryland. Studiile sustin ca aplicarea externa a extractelor de frunze de urzica poate ajuta pentru a calma durerile articulare. De asemenea, tinand frunze de ceai de urzica si extractele alaturi de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) ajuta oamenii sa reduca doza de AINS.

3. Un bun tonic pentru femei

Ceaiul de urzica este bogat in fier si ajuta la combaterea anemiei. Femeile gravide ar trebui sa bea ceai de urzica pentru a preveni hemoragia si pentru a face fatul puternic. Urzica, de asemenea, functioneaza ca un galactagog, care este, o substanta care stimuleaza productia de lapte la mamele care alapteaza. Femeile tinere pot bea ceai de urzica, pentru a preveni balonarea si crampele care insotesc debutul ciclului menstrual. Acesta reduce fibroame si regleaza fluxul menstrual, prevenind simptomele menopauzei la femei prin procesarea estrogen.

4. E bun pentru digestie

Bea ceai de urzica pentru a obtine ajutor de la indigestie, greata, excesul de gaz, greata, colita si boala celiaca. Previne diareea, distrugand viermii intestinali si parazitii.

5. Scade nivelul colesterolului din sange

Urzica contine beta sitosterol, care ajuta in scaderea absorbtiei de colesterol, si iti asigura o inima si arterele sanatoase.

6. Previne diabetul si problemele tensiunii arteriale

Consumul de ceai de urzica vor cobori nivelurile de zahar din sange sau nivelurile glicemice. Proprietatile naturale diuretice ajuta la mentinerea tensiunii arteriale.

7. Este bun pentru igiena orala

Problemele gingiei, precum gingivita si a plagii dentinare pot provoca halitoza si rani gurii. Evita gingivita prin utilizarea extracte de ceai de urzica cu apa ta de gura in timp ce faci gargara.


rinichi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)