News Flash:

6 probleme de sanatate pe care le rezolvi cu o banala aspirina

31 August 2016
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
aspirina pisata
Oricine are aspirina acasa. Este un medicament uzual, bun pentru cand racesti, faci febra musculara sau cand te doare capul. Multe femei folosesc aspirina si ca tratament cosmetic, impotriva cosurilor.
Afla si alte utilizari surprinzatoare ale acestei pastile:
Elimini matreata cu aspirina
Daca ai probleme cu scalpul, aspirina iti poate sari in ajutor. Este de ajuns sa faci o pasta fin din doua lingurite de sampon (cel pe care il folosesti in mod obisnuit) si 2 tablete de aspirina (netamponate) pe care le pisezi. Cand te speli, dupa ce ti-ai udat parul bine, aplica pe par samponul amestecat cu aspirina si lasa sa actioneze doua minute. Clateste cu apa calduta. Poti aplica si balsam de par pe varfuri sau ulei hidratant, dupa spalare.
Cu aspirina repornesti bateria masinii
Te-ai fi gandit la asa ceva? Aspirina este buna si cand bateria masinii iti da batai de cap. Introdu cu grija doua tablete de aspirina in baterie, iar acidul acetilsalicilic va reactiona cu acidul sulfuric din baterie si impreuna vor incarca bateria masinii pentru o ultima oara, indeajuns sa ajungi la un service auto.
Cu aspirina vindeci basicile si bataturile
Cand ai mult de mers pe jos si incalti pantofii nepotriviti, cel mai probabil rezultat este o batatura ”de toata frumusetea”. Este dureroasa si te deranjeaza cand mergi, insa din fericire exista si un remediu rapid. Daca plasturele doar o acopera, un pic de aspirina pisata amestecata cu apa o vindeca: aplica pasta aceasta pe zona afectata si acopera cu un prosop incalzit. Lasa sa actioneze 15 minute, apoi clateste cu apa calduta si sterge cu un prosop uscat si curat, scrie fiisanatos.info.
Scoti petele dificile cu aspirina pisata
Aspirina ajuta la indepartarea petelor dificile din tesaturi, fie ele delicate sau groase. Ca sa scoti petele trebuie sa pisezi o pastila sau doua de aspirina (poate chiar mai multe, in functia de marimea petei), amesteci pulberea cu apa cat sa se faca o pasta mai groasa si o intinzi pe pata. Lasa sa stea 10 minute, apoi clateste haina cu apa rece.
Tratezi infectiile fungice cu aspirina
Ciuperca piciorului sau alte tipuri de ciuperci de la nivelul pielii pot fi tratate cu aspirina. Piseaza cateva comprimate si intinde pudra pe piciorul proaspat spalat si tamponat cu un prosop curat, ca si cum ai folosi pudra de talc. Fa acest lucru in fiecare zi, de doua ori pe zi, timp de o saptamana (sau mai mult, dar ca infectia este mai grea si nu se vindeca).
Cum tratezi negii cu aspirina
Piseaza aspirina si aplica pulberea direct pe neg, apoi acopera-l cu un plasture. Schimba pansamentul zilnic (repetand procesul), pana ce negul dispare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006402 (s)